Felip VI ha presidit l'acte amb el president Puigdemont i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Les…
Felip VI ha presidit l'acte amb el president Puigdemont i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes
Barcelona

Felip VI defensa la separació de poders i la Constitució a Barcelona

"La independència de la justícia és essència de l'estat de dret i l'hem de proclamar, preservar i respectar", assegura

RedaccióActualitzat

El rei Felip VI ha defensat a Barcelona la vigència dels valors de la Constitució perquè, ha dit, situen Espanya al món com un país avançat i modern.

Ho ha assegurat a Barcelona en l'acte d'entrega dels despatxos de la nova promoció de jutges: 32 dones i 18 homes, a qui ha demanat que imparteixin justícia amb independència.

"La independència de la justícia és essència de l'estat de dret i l'hem de proclamar, preservar i respectar, tant des del punt de vista institucional com individual."

El rei ha presidit l'acte amb el president Puigdemont i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, al costat. També hi eren el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El monarca també ha recordat les víctimes de l'atemptat de Niça i ha assegurat que qui atempti contra Occident n'haurà de respondre.

Anar al contingut