Feixisme, el perfum amb què l'extrema dreta sacseja la campanya a Israel

Ayelet Shaked, la candidata del partit Nova Dreta, llança un anunci controvertit vint dies abans de les eleccions legislatives

Txell FeixasActualitzat

Ayelet Shaked ha aconseguit el que busca tota campanya publicitària: tenir repercussió. Els analistes consideren que això és el que ha perseguit la candidata de Nova Dreta, tot i que el seu missatge no sigui clar i hagi creat certa confusió.
 


En blanc i negre, emulant un anunci d'un producte de luxe, Shaked es posa el perfum anomenat Feixisme i comenta:
 

"Per mi fa olor de democràcia"


La veu en off xiuxiueja, mentre la ministra baixa les escales sinuosament, els puntals del programa electoral de Nova Dreta: "reforma judicial, restricció del Tribunal Suprem, separació de poders, reducció de l'activisme...".
 

Naftali Bennet i Ayelet Shaked
 

L'anunci de la ministra de Justícia del govern de Netanyahu arriba quan falten tres setmanes per a les eleccions legislatives a Israel i quan el partit Nova Dreta no passa per un bon moment a les enquestes. La formació, fundada per l'extremista Naftali Bennett, governa en coalició amb el Likud de Benjamin Netanyahu i altres partits religiosos i conservadors.

El missatge s'ha interpretat de moltes maneres, com una burla o, tot al contrari, com tem Guy Segev, un veí de Tel Aviv:
 

"Sí, estem en democràcia, és veritat. No penso que sigui una feixista. Però crec que el que vol fer és molt perillós per a Israel"

 

A Israel els anuncis electorals a televisió estan prohibits quan queden dues setmanes per a les eleccions


Per als votants conservadors, com Dudy Kahlon, també de Tel Aviv, l'anunci és del tot pertinent:
 

"Ayelet Shaked té el meu suport. M'encanten els seus punts de vista i aquest vídeo els visualitza de manera molt poderosa. El partit Nova Dreta té tot el meu suport"


El polèmic anunci, que ha desconcertat els analistes polítics israelians, s'ha llançat quan estan a punt de prohibir-se els missatges electorals a la televisió a Israel per la proximitat de les eleccions legislatives del 9 d'abril.
 

L'anunci electoral imita un espot publicitari luxós

ARXIVAT A:
IsraelExtrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut