Manifestació a Escòcia per un nou referèndum
Manifestació a Escòcia per un nou referèndum
Edimburg

Espanya "no vetarà" una Escòcia independent a la UE, diu el cònsol a Edimburg

El diari The National té accés a una carta del diplomàtic que, en nom del govern espanyol, es desmarcava del veto que va defensar l'eurodiputat del PP González Pons

RedaccióActualitzat

Segons el diari escocès The National, el cònsol espanyol a Edimburg ha assegurat que Espanya no vetarà una hipotètica Escòcia independent, ni bloquejarà l'entrada del nou país a la Unió Europea.  

The National assegura que ha obtingut una carta que el cònsol, Miguel Ángel Vecino, va enviar al diari Herald per contrarestar unes declaracions que havia fet l'eurodiputat del PP Esteban González Pons en contra de la independència escocesa.

 

En aquestes declaracions, que va fer el 16 d'abril, González Pons deia que, en cas d'aconseguir-la, per tornar a entrar a Europa, Escòcia s'hauria de posar a la cua, per darrere de Turquia i Sèrbia.

 

En la carta del cònsol es diu que l'entrada a la Unió Europea "no depèn de cap manera d'esperar en una cua", sinó de complir els requisits econòmics i polítics que marquen els tractats.

El diari escocès explica també que la carta no es va publicar finalment, però que va ser reenviada a funcionaris del govern escocès.


La carta explica que el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, ha manifestat que Espanya "no bloquejarà l'entrada d'Escòcia a la UE si la independència s'assoleix legalment" i afegeix que aquesta ha estat "sempre la intenció del govern espanyol".

També argumenta que l'executiu espanyol "no ha intervingut ni intervindrà" en els "afers interns del Regne Unit o cap altre estat" i espera una actitud "recíproca". I deixa clar que les paraules de González Pons només el representaven "a ell i al seu partit" i no pas al govern d'Espanya.

The National informa que la carta ha sortit a la llum arran d'una petició d'informació al govern escocès i afegeix que el rotatiu va rebre la carta dimecres.

 

 

ARXIVAT A:
Independència
Anar al contingut