Una aula
Una aula

ERC pacta amb el govern espanyol blindar la immersió lingüística

ERC assegura que ha pactat amb el govern espanyol que el castellà no sigui llengua vehicular a Catalunya

Redacció/ACNActualitzat

Esquerra Republicana negocia amb PSOE i Unides Podem una esmena per traslladar l'acord a la llei d'educació que s'està tramitant al Congrés dels Diputats. L'objectiu és blindar la immersió lingüística a Catalunya i que el castellà no es fixi com a llengua vehicular a tot l'Estat. D'aquesta manera es protegiria també la llei catalana. Dijous es votarà el text a la comissió d'educació de la cambra espanyola.

Ara per ara, el projecte de llei impulsat per la ministra d'Educació, Isabel Celaá, afirma que tant el castellà com les llengües cooficials tenen consideració de llengua vehicular. L'esmena que ERC assegura que ha pactat amb el govern espanyol ho elimina.

El govern espanyol, de moment, ni confirma ni desmenteix l'acord i espera que s'arribi a un consens "el més ampli possible". La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, s'ha limitat a dir que "cal parlar amb el conjunt de forces sobre un text que reconegui la pluralitat, la diversitat, i la possibilitat que cadascú es pugui expressar en les condicions que marca el seu territori".

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha defensat la immersió lingüística a Catalunya perquè, segons ha dit, ha servit perquè moltes famílies de classe treballadora tinguin "igualtat d'oportunitats". En roda de premsa des del Congrés, Echenique ha assegurat que no coneix l'esmena que s'està negociant amb ERC i, per tant, no ha volgut entrar en detalls. Però sí que ha remarcat que la seva formació, a diferència dels partits de la dreta, no està en contra de la immersió lingüística a Catalunya.

La comissió d'educació del Congrés abordarà la reforma de la llei Wert aquest dijous.

Crítiques de Ciutadans

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha qualificat de "trist" veure com el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "claudica" davant del separatisme "més extremista" amb temes essencials.

"A Cs seguirem defensant el trilingüisme, que garanteix l'ús del castellà, el català i l'anglès a les aules. Prou ja d'abusos."

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut