Madrid

E.ON es mostra convençuda que la seva opa tindrà èxit mentre Gas Natural afirma que no renuncia a comprar Endesa

Gas Natural i E.ON han coincidit a fer una mirada optimista de les seves possibilitats en la cursa per comprar Endesa. Des de la companyia gasista, que havia recorregut la paralització de l'oferta de compra ordenada per un jutjat mercantil de Madrid, s'ha vist la decisió de desbloquejar la seva OPA com la confirmació dels seus arguments i una desautorització de la jutgessa que havia paralitzat l'operació. Gas Natural ha afegit que no renuncien a comprar Endesa, tot i l'oferta a l'alça d'E.ON. L'elèctrica, en canvi, ha mostrat el seu convenciment que finalment ells seran els guanyadors. Per la seva banda, Iberdrola, també s'ha mostrat satisfeta.

Actualitzat
Fonts de Gas Natural han remarcat el fet que l'Audiència Nacional no veu il·legal l'acord entre Gas Natural i Iberdrola per la venda d'actius d'Endesa i, en canvi, s'ha desestimat la petició de l'elèctrica per rebaixar l'aval de mil milions d'euros per suspendre l'operació cautelarment.

A l'elèctrica, en canvi, han mostrat la seva satisfacció perquè amb la decisió de l'Audiència Provincial de Madrid s'acosta el moment en què els accionistes podran triar entre l'oferta de Gas Natural i E.ON i decidir a qui venen els seus títols.

Des de l'elèctrica alemanya, el seu president s'ha mostrat convençut que l'oferta de compra que van fer sobre Endesa tindrà èxit.

Per la seva banda, Iberdrola s'ha mostrat satisfeta amb l'acte de l'Audiència Provincial perquè reconeix que l'acord de compravenda d'actius subscrit amb Gas Natural és legal. Fonts d'Iberdrola ha subratllat que la companyia sempre ha actuat conforme a dret.

Ara la Comissió Nacional del Mercat de Valors ha d'obrir un termini de cinc dies perquè Gas Natural i E.ON millorin les ofertes en un sobre tancat i perquè els accionistes es puguin pronunciar en una junta.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut