Madrid

L'Audiència de Madrid aixeca la suspensió cautelar de l'opa de Gas Natural sobre Endesa

L'Audiència de Madrid ha acordat aixecar la suspensió cautelar de l'opa de Gas Natural sobre Endesa que havia dictat un jutjat mercantil. L'Audiència ha estimat els recursos presentats per Gas Natural i Iberdrola, de manera que ara es desbloqueja definitivament tot el procés de compra de l'elèctrica. El procés va començar fa gairebé un any i mig.

Actualitzat

Després de voltar per despatxos d'advocats i d'empantanegar-se als tribunals, ara l'opa d'Endesa arriba a l'edifici on se supervisa la borsa. És el lloc on tot el procés es normalitza i passa a convertir-se en una subhasta en què dues empreses, Gas Natural i E.ON, competiran per comprar l'elèctrica.

Manuel Conthe serà ara el protagonista, com a responsable de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, l'organisme de control de la borsa. Aquest altre personatge s'afegeix a una història que va obrir el president de Gas Natural, Salvador Gabarró, i que ha girat al voltant del president d'Endesa, Manuel Pizarro, que s'ha oposat frontalment a l'oferta de compra. La desfilada de polítics opinant sobre l'opa i la polèmica a la Comissió Nacional de l'Energia van quedar en segon pla amb l'entrada en escena del gegant alemany E.ON, que ara té tots els números per quedar-se Endesa.

D'aquí a uns dies, E.ON i Gas Natural hauran de presentar un sobre tancat amb la seva oferta final; previsiblement, serà molt més alta la dels alemanys. Només pot quedar un obstacle en el seu camí; la constructora Acciona, que ha comprat tantes accions d'Endesa com ha pogut i ha de veure què en fa: utilitzar-les per limitar el poder dels alemanys o vendre-les i recollir beneficis.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut