Un Bugatti Chiron (Wikimedia Commons/Andrew Basterfield)

Enxampen a Bèlgica un conductor a 388 km/h, però podria salvar-se de la multa

És la infracció de velocitat més alta registrada mai a tot el món

RedaccióActualitzat

Un conductor ha estat enxampat circulant per una autopista de Bèlgica a 388 Km/h. Es tractaria de la infracció de velocitat més alta registrada mai a tot el món. Tot i que els fets van passar l'any passat, el fet ha transcendit ara, segons ha publicat el diari Le Dernière Heure.

Les autoritats policials belgues encara mantenen les investigacions obertes i no han volgut informar, per motius de seguretat, de la via on es va cometre la infracció, ni de la identitat de l'infractor. Sí que s'ha pogut saber que la infracció podria quedar impune, ja que els radars no estan homologats per registrar velocitats tan elevades.

A Bèlgica, com en altres països, els radars només són capaços de caçar velocitats de fins a 300 quilòmetres per hora. Més enllà d'aquesta velocitat, la fiabilitat dels mesuraments podria posar-se en dubte, motiu pel qual l'infractor pot evitar tant la multa, com un possible ingrés a presó.

El que sí que s'ha pogut saber és que el conductor anava al volant d'un Bugatti Chiron, un cotxe de luxe i de gran potència capaç de superar els 400 Km/h.


El perill de circular a 388 Km/h

Circular per una via pública a tanta velocitat, triplicant el límit permès, que és de 120 Km/h, és molt perillós per diversos motius. Un d'ells és la distància que necessitaria el vehicle per aturar-se totalment. Per exemple, en el cas que un cotxe vagi a 388 Km/h, es necessitaria més d'un quilòmetre per aturar-se completament, amb el risc evident que això suposa, també, per altres usuaris de la via.

En el cas d'aquest conductor, a més, i aplicant els marges d'error dels radars, la velocitat real a què podria haver circulat podria haver arribat fins als 413 Km/h. Això significaria que el "fitipaldi" belga podria haver superat el rècord de velocitat establert pel pilot sud-africà Alan Van der Merwe, que va arribar als 397,81 Km/h, això sí, amb un cotxe de Fórmula 1.

 

ARXIVAT A:
TrànsitBèlgica
Anar al contingut