L'exministre d'Exteriors Miguel Ángel Moratinos, i el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Ahmed Masa'deh, signen el con…
Signatura del conveni per posar en marxa la seu de la Unió per la Mediterrània a Barcelona. (Foto: ACN)
Madrid

Encara no hi ha decisió sobre la celebració de la Cimera de la Unió pel Mediterrani a Barcelona

No hi ha una decisió clara sobre la celebració de la cimera de la Unió pel Mediterrani a Barcelona, el 21 de novembre. La ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha explicat que la situació és complicada. La trobada es va ajornar al juny a causa de les diferències entre palestins i israelians. L'exministre Moratinos ha viatjat a Tunísia, Algèria i França per intentar convèncer els països implicats.

Actualitzat
El govern espanyol considera que encara hi ha possibilitats que es faci el 21 de novembre a Barcelona la II Cimera de la Unió per la Mediterrània, ajornada al juny a causa de les diferències entre israelians i palestins. La ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha explicat que "encara no hi ha una decisió i la situació és complicada". Jiménez ha aclarit que els presidents i caps d'estat i de govern són els que prendran la decisió. És a dir, els presidents de França, Nicolas Sarkosy, i d'Egipte, Hosni Mubarak, com a copresidents de la Unió pel Mediterrani, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.  

Al juny passat es va ajornar la trobada, considerada un dels eixos de la presidència espayola de torn de la Unió Europea. Els països àrabs no estan disposats a participar en la cimera davant l'aturada de les negociacions entre israelians i palestins, i després que Israel ha anunciat la construcció de noves colònies jueves.

Aquesta setmana l'exministre Miguel Ángel Moratinos ha viatjat a Tunísia, Algèria i França per fer una últim intent de salvar la cimera.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut