Un pacient menor entrant al quiròfan del Parc Taulí en el cotxe elèctric de joguina (Parc Taulí)
Un pacient menor entrant al quiròfan del Parc Taulí en el cotxe elèctric de joguina (Parc Taulí)
Sabadell

En cotxe al quiròfan, el camí acollidor que fan els infants al Taulí

L'Hospital Parc Taulí, de Sabadell, estrena un sistema que redueix l'ansietat de menors i familiars

RedaccióActualitzat

Haver d'entrar al quiròfan no és agradable, i encara menys per als més petits. Per això, el personal sanitari es comença a empescar maneres de fer més amable aquest pas.

Al Parc Taulí de Sabadell, des d'aquesta setmana, els infants usuaris del Centre Quirúrgic Ambulatori poden arribar a quiròfan de forma més divertida, en un cotxe elèctric de joguina, i, si ho volen, també ho poden fer escoltant la seva música preferida.

Les professionals d'infermeria del centre han impulsat aquesta idea, inspirant-se en l'experiència d'un hospital d'Oklahoma, als Estats Units. El Taulí seria el primer hospital de Catalunya on es posa en pràctica el sistema, que també ha arribat a Bilbao.

Notícia relacionada: La Fundació Leo Messi fa realitat el SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona

L'entrada és més tranquil·la i divertida redueix l'estrès i l'ansietat d'abans d'entrar a la sala d'operacions, tant de les menors com de les famílies, i els resultats són "excel·lents", segons el Taulí.

En aquest vídeo es pot veure com el somriure acompanya un infant en l'arribada al quiròfan:


El director mèdic de Cirurgia Pediàtrica del Parc Taulí, Bernardo Núñez, explica els beneficis d'aquest sistema:

"El joc, com a distracció, és una excel·lent manera de disminuir els nervis davant d'una cirurgia que causa ansietat i, en el cas dels més petits, és una tècnica que funciona a la perfecció".

El cotxe elèctric infantil s'ha pogut comprar gràcies al projecte Una onada de petits somriures, que treballa per fer més amable per als menors els espais pediàtrics de l'hospital. El projecte preveu renovar les habitacions, decorar les instal·lacions com un fons marí i integrar jocs i passatemps als espais.

Notícia relacionada: La millor extraescolar: jugar. Un dret oblidat

ARXIVAT A:
SalutMenors
Anar al contingut