Barcelona

El taxi vol endurir la protesta en el 4t dia de vaga contra la regulació dels VTC

RedaccióActualitzat

El conflicte entre els taxistes i els VTC, els vehicles de lloguer amb conductor, s'allarga i amenaça d'empitjorar. Els taxistes de Barcelona ja porten tres dies de vaga i asseguren que la mantindran fins dimarts, quan hi ha prevista una nova reunió amb la Generalitat.

Mentrestant, per aquest dilluns, quart dia d'aturada, plantegen mobilitzar-se per tota la ciutat, de vegades en marxa lenta i d'altres aturant els vehicles. Es plantegen tallar la Ronda de Dalt, la Ronda Litoral, els accesos a la ciutat i a l'aeroport. Ho han decidit en assemblea diumenge a la nit.

 

 

Abans, en un comunicat difòs a través de Twitter, ja havien anunciat que enduririen la protesta.

 

 

L'objectiu és fer accions simultànies per fer força de cara a la reunió de dimarts.

Aquest diumenge a la tarda, els taxistes han fet una caminada pel centre de Barcelona. Ha estat una marxa pacífica que ha acabat a plaça Catalunya. Allà, els manifestants s'han sumat a l'assemblea.

 

 

Taxis d'altres poblacions com Terrassa, Granollers o Mataró també s'han solidaritzat amb la protesta.
 

Diverses reunions convocades aquest dilluns

El conseller de Territori, Damià Calvet, mantindrà aquest dilluns diverses reunions amb agents socioeconòmics i del sector del transport per trobar una sortida al conflicte.

A primera hora es reunirà amb operadors del transport públic de l'Àrea Metropolitana per assegurar la mobilitat dels ciutadans mentre duri la vaga indefinida del sector del taxi. Entre altres es preveu reforçar el personal de l'aeroport de Barcelona per ajudar els viatgers a trobar transport alternatiu als taxis.

El conseller també té programada una reunió amb agents socioeconòmics de la ciutat per explicar-los la proposta de la Generalitat per regular el sector del taxi i dels cotxes amb llicència VTC.

Finalment també es farà una reunió amb representats de les empreses de VTC per explicar-los aquesta proposta, rebutjada pels taxistes i que tampoc els convenç a ells, segons han avançat.

 

 

La Gran Via, encara ocupada

Com a mesura de protesta continuen ocupant la Gran Via de Barcelona, on tenen estacionats els vehicles entre els carrers Entença i Bailèn. Aquest diumenge, han fet una crida als taxistes de tot Catalunya perquè se solidaritzin amb la protesta. Associacions de Sabadell, Terrassa, Mataró, Sitges, Lleida o Tarragona s'han sumat a la vaga. També ho faran els taxistes de Madrid, a partir de les 6 del matí de dilluns.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha convocat dilluns, a primera hora, els operadors de transport públic de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per assegurar la mobilitat dels ciutadans mentre duri la vaga indefinida del sector del taxi a Barcelona.

 

 

L'oferta rebutjada

Als taxistes, no els convenç l'última proposta, la que els va fer dissabte al vespre la conselleria per a la regulació dels VTC, després d'una reunió de quatre hores amb representants del sector, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

La Generalitat proposa ara ampliar els 15 minuts de precontractació dels VTC en funció del trajecte i de criteris ambientals. Un avenç, segons els representants dels taxistes, però no suficient. Reconeixen que hi ha predisposició d'acord per part del govern, però volen que el mínim de temps per contractar un servei de VTC sigui d'hores. Aquesta última oferta queda molt lluny de les 6 hores d'antelació que demanaven de bon principi.

Els VTC tampoc accepten la proposta

La proposta de la Generalitat tampoc agrada al col·lectiu dels VTC. No estan d'acord que s'estableixi un temps mínim per contractar els seus serveis i estan convençuts que hi ha mercat per a ells i per als taxis.

Dissabte, uns 300 cotxes d'Uber i Cabify van ocupar una bona part de la calçada de la Diagonal des de la plaça Francesc Macià fins a l'avinguda Carles III en senyal de protesta. S'hi han estat fins a la matinada. Ara treballen amb normalitat.

El col·lectiu –igual com els taxistes– també amenaça ara de boicotejar el Mobile World Congress de finals de febrer.

Diuen que se senten desprotegits i calculen que, divendres, uns 50 dels seus vehicles van ser atacats per taxistes.

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut