Taxistes durant l'assemblea al passeig de Gràcia de Barcelona (ACN)
Taxistes durant l'assemblea al passeig de Gràcia de Barcelona (ACN)
Barcelona

Els taxistes rebutgen la nova proposta sobre les VTC i mantenen la vaga

El govern havia proposat al taxi ampliar el temps de precontractació del VTC segons el trajecte

RedaccióActualitzat

El sector del taxi ha decidit mantenir la vaga contra la proposta de regulació dels anomenats VTC després de la reunió d'aquest dissabte amb la Generalitat en què han rebut una nova proposta del govern que no els ha agradat.

En una assemblea al passeig de Gràcia de Barcelona amb la Gran Via, que continuen ocupant des d'Entença fins a la plaça de Tetuan, han decidit rebutjar la nova proposta i asseguren que mantindran l'aturada fins dimarts, el dia que està prevista una nova reunió entre representants de la Generalitat, l'Ajuntament i el sector del taxi per analitzar l'última oferta.

El portaveu d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha recomanat durant l'assemblea aixecar l'acampada de vehicles per facilitar la negociació amb la Generalitat, però els taxistes han apostat per continuar la protesta per una àmplia majoria. El col·lectiu de taxistes no veu clara ni concreta l'oferta del conseller Damià Calvet.

 

El portaveu d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, intervé durant l'assemblea dels taxis (ACN)


Per la seva banda, els VTC, que aquest dissabte a la tarda s'han concentrat a la Diagonal per queixar-se que el "sector del taxi està segrestant Barcelona", també s'han mostrat descontents amb la nova proposta del govern i han assegurat que es plantegen bloquejar el Mobile.


Una reunió de prop de quatre hores

El Departament de Territori els ha proposat aquest dissante a la tarda --en una reunió de prop de quatre hores-- ampliar el temps d'antelació per demanar un servei de vehicle VTC en funció del trajecte d'aquest servei. Una proposta que, havien avisat, només entrarien a negociar si els taxistes desconvocaven la vaga.

A la taula de negociació hi seien representants del sector, de la Generalitat i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. En representació dels taxistes hi ha assistit Élite Taxi, el sindicat majoritari a Barcelona. A l'altra banda, el titular de la conselleria, Damià Calvet, i representants de l'Ajuntament de Barcelona. Les empreses de VTC finalment no hi han assistit.

La principal reivindicació dels taxistes és que la Generalitat canviï la normativa que proposa per regular els vehicles VTC, que estableix que aquests vehicles amb conductor s'hauran de contractar amb una antelació mínima de 15 minuts.

A l'assemblea d'aquest dissabte al migdia, en què han participat centenars de taxistes, hi ha hagut una crida a evitar la violència en les mobilitzacions després dels incidents d'aquest divendres al vespre, protagonitzats per una vintena de taxistes que van atacar vehicles d'Uber i Cabify, i que van acabar amb set persones detingudes.

També han decidit oferir serveis de taxi gratuït a les persones amb mobilitat reduïda, serveis socials i hospitals.


Aeroport sense taxis

L'aeroport del Prat és un dels punts on la vaga dels taxistes es nota més. No s'hi ha vist ni un sol taxi treballant i, en canvi, les cues han estat llargues per agafar altres mitjans de transport, com l'Aerobús.

 

Notícia relacionada: Cinc claus sobre el conflicte entre taxis i VTC

 

Les VTC, descontentes amb el decret

Des d'Unauto VTC Catalunya volen obrir una taula de negociació amb el govern català, amb qui es reuniran aquest dilluns, el sector del taxi i l'Ajuntament de Barcelona.

Consideren que el decret llei farà tancar les VTC i, si això passa, demanaran 1.050 milions d'euros per danys i perjudicis.

Demanen al govern que siguin valents i no cedeixin a pressions de taxistes violents.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut