Barcelona

Els socis de govern feliciten els guanyadors a l'espera que revalidin el compromís tripartit

El tripartit respira alleujat després de donar-se a conèixer els resultats del procés intern que ha viscut Esquerra Republicana de Catalunya, que ha donat el lideratge a la candidatura de Joan Puigcercós i Joan Ridao, tàndem que garanteix l'estabilitat del govern català. El PSC ha felicitat, a través d'un comunicat, els guanyadors per la victòria, però també la militància d'Esquerra en general "per la seva gran participació en la jornada electoral", i la resta de candidats, per una campanya que ha qualificat de "vibrant". ICV, de la seva banda, està satisfeta pels resultats d'ERC perquè, segons Joan Saura, aporten continuïtat i estabilitat al tripartit.

Actualitzat

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha estat el primer de felicitar ERC i els guanyadors de les eleccions a la presidència i la secretaria general del partit, Joan Puigcercós i Joan Ridao. Ho han fet a través d'un comunicat en què, a banda de destacar l'alta participació de les eleccions, reiteren el "respecte" pel procés intern que viu la formació republicana i que culminarà amb el Congrés del cap de setmana vinent.

El president d'ICV i conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura, també s'ha mostrat satisfet pels resultats d'ERC. Segons Saura, el fet d'haver guanyat les candidatures que apostaven per la continuïtat del tripartit aporta més estabilitat a l'actual govern de la Generalitat.

EUiA, per la seva banda, s'ha sumat a la felicitació. El seu coordinador general, Jordi Miralles, ha afirmat que espera que aquesta renovació de càrrecs, sumada a les conclusions que surtin del congrés, suposi "la revalidació del compromís d'ERC amb l'esquerra plural al govern d'entesa i amb la societat".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut