París

Els sindicats francesos mantenen una vaga que ja es desinfla

La proposta de negociació llançada pel president francès, Nicolas Sarkozy, no ha convençut els sindicats, que ja han decidit continuar per tercer dia consecutiu la vaga de transports públics. La jornada d'avui ha continuat provocant moltes molèsties, encara que ha estat bastant menys seguida. Just el contrari del que passa amb una altra protesta, la dels estudiants universitaris, que s'amplia. Els estudiants protesten contra la llei de reforma universitària.

Actualitzat

La vaga dels transports francesos contra la reforma del sistema de pensions ha aconseguit paralitzar París per segon dia consecutiu. Els sindicats ferroviaris, juntament amb altres sectors, mantenen la protesta per aquest divendres, tot i tenir cada vegada menys seguidors i una majoria de l'opinió pública en contra.

Els convocants de l'aturada han tornat a defensar el seu sistema de pensions, que els permet jubilar-se abans que la resta de la població. Pel govern francès, eliminar aquest privilegi és un punt de la reforma que no es pot tocar.

Amb una opinió pública desfavorable, els sindicats han proposat una nova via de negociació. Precisament, els sindicats cada cop estan més dividits, sobretot després que el govern francès ha acceptat una nova proposta per negociar. Nicolas Sarkozy ha afirmat que la vaga s'ha d'aturar com més aviat millor, perquè ara ja es reuneixen les condicions per asseure's a la taula de negociació. El president francès vol sortir ràpid del conflicte, ja que s'hi juga la credibilitat. I és que, segons assegura el mateix Sarkozy, si no pot tirar endavant aquesta reforma, ja no en podrà fer cap altra.

Anar al contingut