Multa a Ryanair per vulnerar el dret de vaga
Un avió de Ryanair

Els pilots de Ryanair confirmen que faran vaga cinc dies de setembre

L'aturada se suma a la que desenvolupen els tripulants de cabina de la companyia

Actualitzat

Com ja havien anunciat, els pilots de Ryanair han presentat aquest dimarts la convocatòria oficial de vaga per als dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre, segons ha confirmat el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla). El sindicat ha registrat la convocatòria de vaga després d'un infructuós intent de mediació amb la companyia irlandesa de baix cost.

Segons el Sepla, Ryanair "es va mostrar inflexible" davant la petició de trobar una sortida al tancament de les bases de Tenerife, Gran Canària, Lanzarote i Girona, cosa que, segons les seves previsions, suposaria l'acomiadament de més de 500 empleats de la companyia, entre els quals hi hauria 150 pilots.

El sindicat considera que "no hi ha motius legals que justifiquin" el tancament de les bases i explica que manté la convocatòria de vaga "perquè és l'única eina per intentar salvar la feina de tots els pilots" de Ryanair en aquestes bases i a Espanya.

La vaga confirmada pels pilots de Ryanair se suma a la que desenvolupen els tripulants de cabina de passatgers (TCP) a Espanya d'aquesta mateixa aerolínia de baix cost. Els TCP de Ryanair ja van completar dues jornades de vaga, diumenge i dilluns passat, i el calendari d'aturades inclou també els pròxims dies 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29.

Per tant, en quatre dies de setembre (20, 22, 27 i 29), coincidiran vagues de pilots i de tripulants de cabina de Ryanair.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut