Ryanair tancarà la seva base a l'aeroport de Girona el gener del 2020

Ryanair comença els tràmits per acomiadar el personal amb base a Girona, tot i que obre la porta a recol·locar treballadors

RedaccióActualitzat

Ryanair ha anunciat avui al seu personal que tanca també la seva base de Girona, que s'afegeix al tancament ja anunciat de les bases de Tenerife, Lanzarote i Gran Canària, a partir del 8 de gener de l'any que ve. A l'aeroport de Girona, això podria afectar uns 164 treballadors, entre pilots i personal de cabina.

La Generalitat demanarà una reunió urgent amb Ryanair per saber quins són els plans que la companyia té a l'Aeroport de Girona Costa Brava. Ho ha explicat el secretari d'Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavin, en una entrevista al canal 3/24.

"Dilluns el primer que farem és exigir una reunió urgent amb aquesta companyia, Ryanair, perquè ens exposi directament quines són les seves previsions."

Gavin ha criticat que Ryanair pugui fer servir aquest anunci per negociar unes millors condicions a Girona:

"Aquestes empreses busquen constantment aquestes situacions per buscar suports i aportacions econòmiques més favorables. Aquesta és la història amb aquesta companyia. No descobreixo res."

 

Carta als treballadors

En una carta dirigida als treballadors a la qual ha tingut accés Esplugues Televisió, la companyia explica que els beneficis han caigut perquè el mercat europeu està saturat, i culpa també el retard en l'entrega de nous models de Boeing.

 

 

Ryanair comença d'aquesta manera els tràmits per acomiadar el personal de Girona, tot i que obre la porta a recol·locar treballadors en altres bases de la península o en altres països. Emplaça els sindicats a negociar l'expedient de regulació d'ocupació a partir del 8 de setembre.

La direcció de la companyia i els sindicats estan negociant aquests dies a Madrid, davant la convocatòria de vaga anunciada a partir de l'1 de setembre.

 


El futur de les rutes

La companyia sempre ha explicat que la decisió no hauria d'afectar les rutes de Girona. Els sindicats, però, estan a l'espera de veure quins són els plans de l'empresa per saber si es traduiran en un impacte en l'activitat de Ryanair a l'aeroport.

Des del departament de Territori i Sostenibilitat lamenten la notícia del tancament de la base, però asseguren que "no hi ha cap impacte" pel que fa a nombre de rutes, i per tant, es limita a una qüestió laboral, segons Isidre Gavin:

"El que està plantejant Ryanair és un ERO i s'haurà de veure com es resol, i haurà de ser Treball qui ho gestioni."

Des del Departament expliquen que hi ha un conveni signat que venç el març de 2020 on Ryanair té compromeses un nombre de rutes, que de moment, no ha modificat.

Des de l'Ajuntament, en canvi, culpen la "gestió centralitzada" d'Aena del tancament de la base gironina.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut