Un avió de Ryanair (Fak1911/Pixabay)
Un avió de Ryanair (Fak1911/Pixabay)

Els tripulants de cabina de Ryanair anuncien 10 dies de vaga al setembre

La intenció és fer-la els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28

RedaccióActualitzat

Els tripulants de cabina de Ryanair a Espanya han anunciat 10 dies de vaga al setembre, coincidint amb caps de setmana i els dies previs o posteriors.

Representats pels sindicats Sitcpla i USO, aquest dimecres han registrat un preavís de vaga per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28. D'aquesta manera pretenen "impedir el tancament" de les bases de Girona, Gran Canària i Tenerife Sud, segons els sindicats.

Els sindicats esperen rebre en els pròxims dies una citació per mediar amb l'empresa. Si no hi ha acord, la vaga es convocarà de manera formal. Els sindicats posen en dubte la voluntat de Ryanair per arribar a un acord i, per tant, creuen que l'aturada es farà.

Les organitzacions sindicals temen que, com l'any passat, el Ministeri de Foment torni a dictar uns serveis mínims que consideren "abusius" i que "anul·len la capacitat de vaga".

 

Impedir tancaments i acomiadaments

La decisió arriba després que la companyia aèria irlandesa anunciés fa uns dies que farà acomiadaments i que tancarà dues bases a les Canàries, a Las Palmas i Tenerife, a partir del 8 de gener, a més d'altres possibles tancaments més, com el de la base de Girona.

Des de Sitcpla, el vocal Manuel Lodeiro va denunciar llavors "el victimisme" de Ryanair per les pèrdues i va considerar que "és injustificable", ja que és "una empresa en constant augment de beneficis". També va denunciar que la companyia aèria té "diversos processos oberts" de contractació de personal alhora que "vol efectuar acomiadaments".

Al marge de queixar-se pel tancament de bases aèries, USO i SITCPLA també asseguren que "els problemes generals amb aquesta empresa no obeeixen a aquest fet aïllat, sinó a un procés d'incompliments reiterat", tal com diuen en un comunicat.

 

 

 

 

D'acomiadaments en va parlar fa unes setmanes el conseller delegat de Ryanair, Michael O'Leary, que va assegurar, en un vídeo enviat als treballadors, que a la companyia li sobren mig miler de pilots i 400 assistents de vol. O'Leary va justificar la decisió per la pèrdua de beneficis.

En el primer trimestre d'aquest exercici fiscal, que va acabar el 30 de juny, Ryanair va tenir un benefici de 243 milions d'euros, un 21 per cent menys que un any abans.

ARXIVAT A:
Aeroports
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut