Els passos d'Abdelbaki es-Satty des de la presó de Castelló de la Plana fins a Ripoll
Oratori de Ripoll on Es-Satty va exercir d'imam

Atemptats 17A: Els passos d'Abdelbaki es-Satty des de la presó de Castelló fins a Ripoll

El trasllat a la presó de Castelló de la Plana va catalitzar el seu procés de radicalització

Anna TeixidorActualitzat

Abdelbaki es-Satty tenia 37 anys quan va ser traslladat a la presó de Castelló de la Plana per complir condemna per tràfic de drogues. Així ho certifica la seva fitxa del centre penitenciari:


És en aquest moment que es va catalitzar el seu procés de radicalització.

En el sumari dels atemptats apareix com l'imam que dirigia la pregària a un grup de mitja dotzena d'interns amb diversos sobrenoms, com ara "Bin Laden" o "Gaddafi". Tots van seguir també processos de radicalització religiosa.


Institucions Penitenciàries assegurava que mai va ser considerat un intern d'especial seguiment i els funcionaris amb qui vam parlar asseguraven que sempre va mantenir un perfil baix. TV3 va contactar amb un company del mòdul on era.

 

 

El mateix intern recordava que Es-Satty els recomanava que col·laboressin amb els cossos policials o, almenys, ho fessin veure per evitar l'expulsió.

Només hi ha un document del sumari que assenyala que va rebre tres visites de la Guàrdia Civil i una del CNI un mes abans de sortir de la presó:

 

Encara que ens consta que en va rebre moltes més que no van quedar inscrites durant els quatre anys de presó.

 

 

 

Poc temps després, la majoria dels companys de mòdul van declarar davant la policia, i alguns han estat investigats, encara que no detinguts, perquè es van trobar empremtes seves en llibres localitzats a Alcanar. A la sortida de la presó, Es-Satty tenia clar que volia treballar en un oratori.

Primer ho va intentar a Castelló de la Plana i, després, en dues poblacions més de Catalunya, sense èxit, fins que el primer trimestre del 2015 va arribar a Ripoll. Allà va ser imam sense dificultats.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorismeJihadisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut