Es-Satty hauria col·laborat amb el CNI a canvi de no ser deportat, segons Público
L'imam de Ripoll i autor intel·lectual dels atemptats del 17A, Abdelbaki es-Satty

Es-Satty hauria col·laborat amb el CNI a canvi de no ser deportat, segons Público

Actualitzat

L'imam de Ripoll i autor intel·lectual dels atemptats del 17 d'agost, Abdelbaki es-Satty, hauria començat a col·laborar amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) a canvi de no ser expulsat d'Espanya. És el que publica Público en una nova entrega de la seva investigació sobre els atemptats de Barcelona i Ripoll.

Segons fonts de la intel·ligència espanyola citades pel diari, l'any 2014, poc abans de ser posat en llibertat, Es-Satty va rebre la visita d'agents del CNI. En la reunió, van tancar un acord perquè actués com a "confident del servei secret en sortir de la presó" i, a canvi, li garantien que no seria deportat quan acabés de complir la condemna.

El diari també afirma que el CNI hauria mogut els fils que van permetre a Es-Satty ser admès com a imam de l'oratori de Ripoll, amb la finalitat que s'infiltrés en xarxes jihadistes europees.

En les informacions anteriors, Público ha publicat que el CNI hauria estat en contacte amb Es-Satty fins poc abans dels atemptats del 17 d'agost i que els serveis d'intel·ligència tenien punxats els mòbils d'alguns autors materials dels atacs i n'haurien escoltat converses almenys fins al 12 d'agost.

 

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut