Visitants a la Rambla de Barcelona (Reuters/Albert Gea)

Els Països Baixos recomanen no viatjar a Barcelona pel risc de contagi de Covid-19

Tampoc a l'àrea metropolitana, el Segrià i les zones de l'Aragó afectades pels brots, i alerten els que tornin que hauran de fer 14 dies de quarantena

Actualitzat

Els Països Baixos recomanen als seus ciutadans que no viatgin a Barcelona, l'àrea metropolitana i el Segrià per la Covid-19. El govern neerlandès els demana que només ho facin si és estrictament necessari, i, als que ja hi són, els avisa que tornin com més aviat millor al seu país i que facin una quarantena domiciliària de 14 dies.

Les autoritats han ajustat les recomanacions de viatge i han pintat de color taronja la capital catalana, l'àrea metropolitana i la zona del Segrià en el mapa que es publica en el web oficial del Ministeri d'Afers Estrangers.

Barcelona, l'àrea metropolitana i el Segrià, marcats de color taronja en el mapa oficial del govern dels Països Baixos


L'executiu dels Països Baixos explica que el nombre d'infeccions per Covid-19 ha pujat, cosa que "ha fet augmentar el risc de contaminació en aquesta zona", i insta els seus ciutadans a mantenir-se alerta si viatgen a Espanya, ja que considera que la situació pot empitjorar ràpidament.

"El nombre d'infeccions per Covid ha augmentat a la ciutat de Barcelona i als municipis perifèrics. Això ha incrementat el risc de contaminació en aquesta zona. Per tant, viatgeu a Barcelona i als seus voltants només si és estrictament necessari. Les visites turístiques no són recomanables."

Es recomana als turistes holandesos que siguin a Barcelona que valorin si han d'escurçar les vacances, i, en tot cas, se'ls avisa que quan tornin al seu país hauran d'estar en quarantena durant 14 dies.

"Si heu visitat la ciutat de Barcelona o algun dels municipis perifèrics o heu tornat als Països Baixos des de l'àrea metropolitana de Barcelona o el Segrià, és urgent que entreu en quarantena a casa durant 14 dies."

Els turistes holandesos hauran de fer 14 dies de quarantena quan tornin a casa (Reuters /Albert Gea)

De la mateixa manera, el govern holandès aconsella evitar el Segrià i poblacions de la Noguera i el Pla d'Urgell (en una llista de municipis), així com les zones afectades de l'Aragó: Saragossa, Osca i Barbastre.

També s'emplaça a seguir les recomanacions sobre riscos i seguretat que els facilitin les autoritats locals i les neerlandeses.

Els Països Baixos se sumen a les recomanacions de França i el Regne Unit de no viatjar a Catalunya.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
Anar al contingut