L'acord amb el PSOE es va signar a Brussel·les aquest dijous després d'una negociació llarga (ACN/Nazaret Romero)

Els militants de Junts decideixen sobre l'acord d'investidura amb el PSOE

Les bases del partit poden votar telemàticament fins diumenge a la tarda i la direcció dona per fet que avalaran el pacte

La militància de Junts per Catalunya pot votar, des d'aquest dissabte al migdia i fins aquest diumenge a les 6 de la tarda, si valida o no l'acord d'investidura amb el PSOE, tancat i signat dijous a Brussel·les.

En joc hi ha el vot dels 7 diputats del partit al Congrés, que Sánchez necessita per garantir-se la majoria absoluta i guanyar en la primera votació.

Les bases del partit ho poden fer per internet, responent la pregunta: "Ratifiques l'acord signat a Brussel·les entre Junts per Catalunya i el PSOE, en què s'estableixen tant les condicions com els mecanismes per a la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'estat espanyol i en què plantejarem un referèndum d'autodeterminació?"

La direcció de Junts confia que hi hagi un resultat favorable. De fet, en una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, el vicepresident de Junts, Josep Rius, ha assegurat que n'estan convençuts i ha subratllat que, aquest divendres, el consell nacional de Junts, un dels màxims òrgans del partit, va valorar positivament l'estratègia negociadora liderada per Carles Puigdemont.

Els militants voten de forma telemàtica (Junts per Catalunya)

L'última consulta telemàtica que el partit va dur a terme entre la seva militància va ser la que va comportar la sortida de Junts del govern de Pere Aragonès, l'octubre de l'any passat.

En aquella ocasió, més de 6.000 militants del partit tenien dret a vot --ara són uns 6.000, també-- i hi van participar el 79,18%. 

 

ARXIVAT A:
JuntsInvestidura
Anar al contingut