Imatge d'arxiu de la manifestació de l'11 de setembre passat.
Imatge d'arxiu de la manifestació de l'11 de setembre passat.
Amposta

Els jutjats desestimen els recursos presentats per la delegació de govern contra tres ajuntaments que es declaraven territori català lliure

Concretament, s'han desestimat els recusos presentants contra els ajuntaments de Celrà, Cassà de la Selva i Amposta. En el cas dels dos consistoris del gironès, el jutge considera que l'acord municipal representa una voluntat política que no té conseqüències jurídiques.

RedaccióActualitzat
Els jutjats comencen a desestimar els recursos presentats per la delegació de govern contra els ajuntaments que es declaraven territori català lliure i que manifestaven el seu suport a la sobirania fiscal.

Concretament, s'han desestimat els recusos presentants contra els ajuntaments de Celrà i Cassà de la Selva, al Gironès i Amposta, al Montsià.

En el cas de Celrà i Cassà de la Selva, el titular del jutjat contenciós administratiu 1 de Girona considera que l'acord municipal representa una voluntat política que no té conseqüències jurídiques. Aquesta resolució pot ser recorreguda al Tribunal Superior.

En el cas d'Amposta, el jutge desestima el recurs dels advocats de l'Estat perquè el van presentar fora del termini de dos mesos des de la notificació de l'adopció de l'acord, segons han informat fonts judicials. I ja que des de l'Ajuntament d'Amposta es va notificar degudament a la direcció de l'Estat, el recurs no ha quedat admès.

Mentre la delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, no vol comentar les decisions judicials, des d'ERC celebren la interlocutòria del jutge de Girona.
Anar al contingut