La 75a cerimònia de premis s'ajorna al 15 de gener del 2024, segons ha anunciat  l'Acadèmia de Televisió i el canal FOX (Europa Press)
La 75a cerimònia de premis s'ajorna al 15 de gener del 2024, segons ha anunciat l'Acadèmia de Televisió i el canal FOX (Europa Press)

Els Emmy s'ajornen al 15 de gener per la vaga d'actors i guionistes de Hollywood

Des de l'any 2001 no s'ajornava la gala dels premis de l'Acadèmia de Televisió dels Estats Units

RedaccióActualitzat

La vaga d'actors i guionistes de Hollywood continua deixant conseqüències a la indústria del cinema. La gala dels Premis Emmy, un dels esdeveniments més esperats de la televisió, ha hagut de canviar de data. La cerimònia, que s'havia de celebrar el setembre, ha hagut d'ajornar-se fins al 15 de gener del 2024, segons ha informat l'Acadèmia de Televisió i el canal FOX.

L'entrega dels premis Creative Arts Emmy Awards, que reconeixen el disseny de vestuari o la fotografia, serà els dies 6 i 7 del mateix mes. Unes dates que coincideixen amb la plena temporada de premis cinematogràfics, com els Globus d'Or o els Critics Choice Awards.

La gala dels premis, considerats els més importants de la televisió, s'emetrà en directe a Fox des del Peacock Theater a Los Angeles, a partir de les 2 de la matinada, hora catalana.

L'ajornament dels Emmy és el primer des del 2001, quan l'Acadèmia Nacional de les Arts i les Ciències de la Televisió (NATAS) i la cadena CBS van endarrerir fins a principis de novembre la cerimònia, arran dels atemptats de l'11 de setembre d'aquell mateix any.

Visió general de la 74a edició dels Emmy, celebrada al Microsoft Theatre de Los Angeles
Visió general de la 74a edició dels Emmy, celebrada al Microsoft Theatre de Los Angeles, Califòrnia (Reuters)

 

Una vaga que ha paralitzat Hollywood

Aquesta és la primera vegada que tant els guionistes com els actors s'han declarat en vaga, des del 1960. Aquest fet ha obligat a suspendre la producció, el rodatge i la promoció de produccions.

Des que els guionistes es van declarar en vaga, l'aturada ha provocat l'endarreriment d'altres cerimònies de premis, com els Premis Peabody, cancel·lats al juny, i els Tony, que van haver de fer canvis significatius a última hora per poder celebrar la gala.

Des del maig, les úniques produccions que continuen els rodatges ho fan a partir de guions que ja estaven acabats a la primavera. "Els anells del poder", la preqüela d'"El senyor dels anells"; "Stranger Things""Cobra Kai" o "Abbott Elementary" són algunes de les produccions que s'han vist afectades per la vaga.

L'aturada també ha fet que alguns "late shows" s'hagin vist obligats a emetre repeticions. I més enllà de sèries o pel·lícules, l'aturada també està afectant negocis com càterings o proveïdors d'accessoris que depenen de la producció de Hollywood.

 

 

ARXIVAT A:
CulturaEstats UnitsTelevisióPremis Emmy
Anar al contingut