Un vehicle de Mossos
L'acord buscava evitar la celebració del judici perquè la víctima no hagi de reviure els fets (Mossos d'Esquadra)

Els dos acusats d'agressió sexual a Manresa reconeixen els fets i pacten quatre anys de presó

La Fiscalia havia demanat fins a 24 anys per l'atac a la víctima, que era menor en el moment del delicte, el 2019

Redacció/agències

Els dos acusats d'agressió sexual amb submissió química a una menor a Manresa el 2019 han reconegut els fets i han pactat amb la Fiscalia i l'advocada de la víctima una pena de quatre anys i tres i mig de presó, respectivament.

També com a part de l'acord, l'Audiència de Barcelona els ha condemnat a pagar una indemnització de 15.000 euros cadascun, una quantitat inferior a la que ja havien abonat a la víctima (20.000 euros per cap). La sala ho ha considerat un atenuant.

D'aquesta manera, s'ha tancat l'acord de conformitat entre la Fiscalia, l'advocada de la víctima i la defensa dels acusats, la qual cosa ha evitat que se celebrés el judici, previst per a aquest dimecres. 

Fonts jurídiques han apuntat que l'acord buscava evitar la celebració del judici, perquè la víctima, que segueix en tractament, no hagi de reviure els fets.


La Fiscalia demanava inicialment 24 anys de presó

L'acord de conformitat estableix la condemna als acusats, de 24 i 27 anys, per dos delictes: un d'agressió sexual en concepte d'autor i l'altre d'agressió sexual en concepte de cooperador necessari. 

A tots dos se'ls ha aplicat dos atenuants: dilacions indegudes --per la lentitud del procés judicial-- i reparació del dany. A més, a un d'ells, el que té la pena més baixa, també se li ha aplicat l'atenuant d'alteració psíquica. La Fiscalia demanava inicialment una pena de 24 anys de presó per a cadascun d'ells i sis anys de llibertat vigilada.

Finalment, també s'imposa per a tots dos la mesura de llibertat vigilada durant deu anys i la prohibició de fer qualsevol activitat o treballar durant deu anys amb menors d'edat. Tampoc es podran comunicar ni apropar a menys de mil metres de la víctima, un d'ells durant set anys i vuit mesos i l'altre durant vuit anys.


Els acusats han reconegut íntegrament les acusacions de la Fiscalia

Els fets van passar el novembre del 2019 a l'interior d'un cotxe a la zona de les Bases. Segons l'escrit inicial de la Fiscalia, que els condemnats han acceptat íntegrament, els dos acusats, que coneixien la víctima, es van acostar a la menor i li van oferir una beguda. Després, la van convidar a pujar al cotxe per continuar la conversa.

En el text, el fiscal assenyala que "instants després", la noia va començar a sentir-se marejada i, malgrat que volia sortir del cotxe, els dos joves la van obligar a quedar-s'hi i la van agredir.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut