Cinc dels dotze acusats després de declarar als jutjats de Mollet del Vallès el 28 de setembre del 2021
Cinc dels dotze acusats després de declarar als jutjats de Mollet del Vallès el 28 de setembre del 2021 (ACN/Albert Segura Lorrio)

Els CDR de l'operació Judes demanen suspendre el procediment, per la llei d'amnistia

L'Audiència Nacional ha admès a tràmit el recurs de la defensa d'Alerta Solidària, que al·lega que aquest tribunal no té competència per jutjar-los i denuncia vulneracions de drets

Els membres dels CDR de l'operació Judes acusats de terrorisme i amb peticions de penes de fins a 27 anys de presó, demanen suspendre el seu procediment per l'aprovació imminent de la llei d'amnistia, entre altres arguments.

La defensa d'Alerta Solidària ha fet un recurs on també al·lega la falta de competència de l'Audiència Nacional, que ha admès a tràmit el recurs. Demanen que la causa sigui traslladada a un jutjat ordinari i denuncien nombroses vulneracions de drets dels encausats. "Tota la instrucció ha estat un nyap des de bon principi i l'única sortida viable és l'arxivament o absolució dels encausats", diu Alerta Solidària en un comunicat.

El cas el porta García Castellón, el mateix jutge del cas Tsunami Democràtic, una altra causa que també està pendent de recurs.

Ara, les parts personades han de respondre aquestes al·legacions plantejades per la defensa dels CDR, que apunta que podria celebrar-se una vista per resoldre-ho la setmana que ve.

El novembre de l'any passat, l'Audiència Nacional espanyola va enviar a judici per delictes de terrorisme els 12 membres dels CDR de l'operació Judes, portada a terme per la Guàrdia Civil l'any 2019.

 

ARXIVAT A:
CDRAudiència NacionalOperació Judes
Anar al contingut