Cinc dels dotze acusats després de declarar als jutjats de Mollet del Vallès el setembre del 2021

Els membres dels CDRs encausats en l'operació Judes aniran a judici per terrorisme

Aquest pas de l'Audiència Nacional arriba enmig de la negociació per l'amnistia

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional espanyola ha enviat a judici per delictes de terrorisme els 12 membres dels CDRs encausats en l'anomenada operació Judes, portada a terme per la Guàrdia Civil l'any 2019.

La secció tercera de la sala penal ha confirmat la conclusió del sumari --que ja va dictar el passat mes d'abril-- i l'obertura de judici oral contra 12 dels 13 detinguts, ja que per a un d'ells ja es va arxivar el cas fa un any i mig. El processament és per delictes com "pertinença a organització terrorista i tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius inflamables de caràcter terrorista".

Ara, Fiscalia i acusacions hauran de fer els seus escrits demanant les penes de presó, que poden arribar fins a 27 anys de presó.

El jutge ha tancat la investigació tot i que la defensa dels implicats s'hi oposava en considerar que se'ls havia impedit demanar noves proves.

Aquesta és una de les causes obertes a l'Audiència Nacional que podria ser susceptible d'incloure's en una futura llei d'amnistia que aquests dies s'està negociant per part dels partits independentistes i el PSOE.

En aquest sentit, Alerta Solidària hi veu una clara intencionalitat política per part de la justícia espanyola.

 

ARXIVAT A:
CDR
Anar al contingut