Girona

Els ajuntaments gironins fumiguen contra el mosquit tigre

Des que dilluns es va confirmar la presidència del mosquit tigre a la demarcació de Girona, alguns municipis ja s'han posat en marxa per evitar-ne la propagació i eradicar-los. És el cas de Roses o l'Escala, que han començat a fumigar els carrers. Malgrat els esforços per mantenir a ratlla el mosquit d'origen asiàtic, que fa picades molt doloroses, es tem que es continuï estenent cap a la ciutat de Girona i altres comarques.

Actualitzat

Divendres passat, els tècnics del servei de control de mosquits de la badia de Roses i el Baix Ter van localitzar una posta de 26 ous de l'insecte en una de les 53 trampes instal·lades des de principi d'estiu a la zona de Santa Margarida. Dilluns va arribar la confirmació oficial i es van activar els plans de tractament. En virtut d'aquests plans, aquest dimecres s'han pogut veure màquines fumigant zones de Roses i l'Escala.

Els tècnics sospiten que el mosquit tigre va arribar a Santa Margarida instal·lat en un algun cotxe procedent de l'àrea de Barcelona, on l'inspecte va aparèixer per primera vegada el 2004.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut