Barcelona

El mosquit tigre ja ha colonitzat els 10 districtes de Barcelona

El mosquit tigre ja ha colonitzat els 10 districtes de Barcelona, segons ha avançat l'Agència de Salut Pública a Catalunya Informació. Aquest insecte, que provoca picades força doloroses, s'ha estès a un total de 55 municipis catalans, segons Medi Natural. A Barcelona afecta especialment els barris on hi ha més cases i jardins, ja que l'insecte aprofita les acumulacions d'aigua per desenvolupar-se en la seva fase larvària. L'Agència de Salut Pública, en coordinació amb els centres sanitaris, controla l'entorn de persones afectades per malalties com el dengue o el chicungunya, ja que si els piqués el mosquit podria actuar com a vector i transmetre la malaltia a altres persones.

Actualitzat

La presència del mosquit tigre va ser detectada per primera vegada a Catalunya l'estiu del 2004, a Sant Cugat del Vallès. Des d'aleshores ja s'ha estès a un total de 55 municipis de tot Catalunya, i es tem que aquest setembre es podria localitzar a encara més poblacions, ja que és l'època de l'any en què es produeix l'expansió d'aquesta espècie invasora.

L'"aedes albopictus", el nom científic del mosquit tigre, no desapareix amb el fred, sinó que sempre es manté alguna fase del seu cicle biològic en hibernació, ja sigui el mosquit mateix, la larva o l'ou. Això li ha permès colonitzar gairebé tot el món, perquè han tingut la capacitat d'adaptar-se a climes freds. La soca que ha arribat a Europa procedeix del nord del Japó, on fa força fred, i es creu que no tindrà cap problema per arribar fins als països nòrdics.

Entre les mesures per evitar la proliferació dels mosquits a zones urbanes es troba bàsicament l'eliminació del màxim nombre de llocs d'acumulació d'aigua. Per exemple, buidar els recipients de l'exterior que puguin acumular, com cendrers, gerros o galledes, així com treure els plats de sota els testos o buidar-los quan l'aigua s'hi acumuli.

Es pot trobar més informació i consells sobre com prevenir aquest molest mosquit als webs de l'Agència de Salut Pública de Barcelona i de la Generalitat.

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut