Girona

El mosquit tigre arriba a les comarques de Girona

El mosquit tigre s'ha instal·lat més enllà de Barcelona i la seva àrea metropolitana, on es va detectar per primera vegada ara fa quatre anys. El servei de control de mosquits de la badia de Roses i el Baix Ter n'ha localitzat dos focus a l'Alt Empordà i ha activat un tractament d'emergència per evitar que s'escampi cap a altres poblacions. El primer focus, localitzat el 22 d'agost, és en un carrer proper a un càmping de Montgó, a l'Escala. Del segon, que es va detectar divendres passat, encara no s'ha revelat el municipi on és.

Actualitzat

El director del servei de control de mosquits, Eduard Marquès, ha explicat que, de seguida que es van detectar les larves, "es va aplicar el tractament insecticida i es va fer un porta a porta amb els veïns per explicar-los quines eren les mesures preventives". El servei va establir un perímetre de control a tot el barri de Montgó i la zona perifèrica, va ruixar amb insecticida els jardins de les cases i va col·locar trampes larvàries per controlar el focus. De moment, el focus es dóna per controlat, segons ha afirmat Marquès.

El servei de control té instal·lats gairebé 250 paranys en catorze municipis de l'Alt i el Baix Empordà. Periòdicament es fan revisions i no ha estat fins ara que els controls sobre la presència del mosquit tigre han donat positiu.

La pessigada del mosquit tigre -un insecte d'entre 2 i 10 mil·límetres, de color fosc i amb unes marques o bandes blanques al tòrax- és molt dolorosa. Aquesta espècie de tigre hiverna en forma d'ou i pot resistir temperatures de fins a cinc graus sota zero.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut