Catalunya

Aquest estiu torna el mosquit tigre amb més força a Catalunya

El mosquit tigre torna aquest estiu a Catalunya, i s'espera que ho faci a més llocs i en més quantitat. Aquest mosquit, d'origen asiàtic, ha anat proliferant en nombre d'individus des de la primera vegada que es va detectar, l'any 2004, a Sant Cugat del Vallès. L'any passat, el mosquit tigre es va localitzar a 55 municipis catalans, 23 dels quals ubicats al Baix Llobregat, tot i que la distribució és molt desigual. L'època en què es detecta més presència d'aquest mosquit comença al juliol i es prolonga fins a l'octubre. Per combatre'l, els experts recomanen evitar tenir aigua acumulada en petites quantitats a l'aire lliure, com recipients, testos o forats a terra.

Actualitzat

El mosquit tigre torna un any més a l'estiu, i segons les previsions d'enguany ho farà a més llocs i amb més individus. Aquesta espècie és d'origen asiàtic, però d'alguna manera va arribar a la península Ibèrica, on es va detectar per primer cop el 2004, a Sant Cugat del Vallès. Des d'aleshores, s'ha anat instal·lant a diverses comarques, i ja se'n troben larves a 47 municipis, de Cubelles fins a Canet o Terrassa. L'any 2007, el mosquit tigre es va localitzar en 55 municipis catalans, 23 dels quals ubicats al Baix Llobregat, tot i que la distribució és molt desigual.


El tècnic del Servei de Control de Mosquits Roger Eritja ha explicat que per aquest estiu "està previst que el mosquit tigre es continuï expandint d'acord amb l'evolució dels últims anys". El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha posat en marxa, un any més, campanyes informatives per conscienciar la població del seu paper per combatre la proliferació d'aquest mosquit. Els experts insisteixen que la millor manera de combatre'l és evitar tenir aigua acumulada en petites quantitats a l'aire lliure, com en plats sota els testos o en recipients abandonats. Una vigilància que els ciutadans han de fer al seu balcó, terrat o jardí, els llocs on el mosquit tigre pot proliferar més fàcilment.

Anar al contingut