Efectius de la policia a l'Ajuntament d'Oriola (Foto: EFE)
Efectius de la Policia Nacional retiren documentació de l'Ajuntament d'Oriola. (Foto: EFE)
València

El Tribunal Superior de Justícia de València diu que cap jutge no va ordenar detenir Ripoll

El Tribunal Superior de Justícia de València ha emès un comunicat en què assegura que el jutjat de primera instància número 3 d'Oriola no va ordenar la detenció del president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll. A més, ha afegit que tampoc no ha acordat la seva citació judicial ni la seva imputació. Això, tot i que el president de la Diputació d'Alacant ha afirmat que ja té la citació per comparèixer a declarar davant del jutge demà, 8 de juliol, a les dues de la tarda. El comunicat del TSJV arriba després que diverses veus des del Partit Popular hagin criticat l'actuació d'ahir contra els càrrecs populars i hagin denunciat una doble vara de mesurar per part de la fiscalia i els policies.

Actualitzat
"S'ha de remarcar que no existeix cap resolució judicial, ni de forma expressa ni encara menys de forma tàcita, que hagi ordenat la detenció de cap persona, de la mateixa manera, no s'ha acordat la citació judicial ni la imputació judicial respecte a cap de les persones -de les detingudes ahir a Alacant i Oriola-, excepte les que el mes de maig del 2007 van ser objecte de detenció policial i van ser posades a disposició judicial", diu textualment el comunicat del Tribunal Superior de Justícia de València.

El contingut del comunicat emès pel TSJV contradiu el que ha afirmat José Joaquín Ripoll en roda de premsa després de la seva detenció d'ahir. A més, obre interrogants sobre la macrooperació d'ahir per la suposada trama de corrupció a Alacant i Oriola després de les crítiques que han fet diverses veus del PP com Esperanza Aguirre.



Anar al contingut