Membres de la Sindicatura Electoral
Membres de la Sindicatura Electoral

El TC posa la Sindicatura Electoral en el punt de mira per l'1-O

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional requereix a la Sindicatura Electoral informació sobre el compliment de la suspensió del referèndum de l'1-O. L'Alt tribunal ha donat un termini de 48 hores perquè aclareixi si l'està desobeint.  

És un primer advertiment abans de decidir mesures com la suspensió del càrrec o la imposició de multes de fins a 30.000 euros. El tribunal diu que la sindicatura va designar els seus delegats territorials quan ja estava suspesa.

La Sindicatura Electoral està composta pels juristes Marc Marsal, Marta Alsina i Josep Pagès, i els politòlegs Jordi Matas i Tània Verge, que estan obligats a informar de les seves activitats al tribunal de garanties.

El Tribunal els adverteix expressament del seu "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió" cautelar que el tribunal de garanties va acordar dijous passat.

El TC també adverteix als 15 membres de les sindicatures de demarcació -Aran, Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona- de les responsabilitats en què poden incórrer si no suspenen immediatament les seves activitats relacionades amb el referèndum.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut