Els nou dirigents independentistes que estan en presó preventiva
Els nou dirigents independentistes que estan en presó preventiva

El Suprem rebutja posposar l'inici del judici del procés, que començarà el 12 de febrer

Les defenses havien demanat tres setmanes per poder estudiar les proves admeses pel tribunal

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha desestimat les peticions de les defenses, que demanaven posposar tres setmanes l'inici del judici del procés per tenir temps d'estudiar les proves admeses pel tribunal. La interlocutòria del tribunal també declina deixar en llibertat els presos durant el judici.

Així, doncs, el judici contra els líders independentistes començarà dimarts que ve, 12 de febrer. Aquest dimecres, el tribunal ja va comunicar als 7 presos a Soto del Real que els citava per anar a judici el dia 12.

Després de conèixer la data del judici divendres passat, tres de les defenses dels acusats van presentar escrits al tribunal demanant més temps. El recurs el van presentar les defenses de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. També ho van fer en un nou escrit les defenses d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell.

La interlocutòria del tribunal diu a les defenses que no han de tenir els documents aportats per la resta d'advocats abans del judici.

"La prova documental, a diferència del que expressen els escrits de les defenses, es practica al plenari, no s'anticipa al plenari."

"Parlar de prova documental anticipada per referir-se a documents que han estat reclamats suposa distanciar-se del significat processal genuí de la prova anticipada." 

 

Denega la lliberat dels presos durant el judici

El tribunal també ha rebutjat deixar en llibertat els presos durant el judici. Les defenses demanaven que, per evitar "tractes inhumans o degradants en els trasllats", es deixés en llibertat els presos mentre duri el judici per garantir el seu "dret a la dignitat". Els advocats apuntaven a la vulneració de drets dels processats per l'incident en el trasllat, quan després de la filtració del vídeo dels trasllats per part d'un guàrdia civil la mesura evitaria "més tractes denigrants".

El tribunal afegeix que els supòsits pels quals hi ha nou acusats en presó preventiva es "mantenen intactes i no poden ser neutralitzats per un episodi succeït durant un trasllat". Els magistrats recorden que l'incident del vídeo ja s'està investigant a Interior i entén que l'assumpte s'ha de dirimir en aquesta instància, per la qual cosa les al·legacions davant del Suprem "no són pertinents".      

ARXIVAT A:
Judici procésTribunal Suprem
Anar al contingut