La primera imatge dels presos independentistes a Lledoners
La primera imatge dels presos independentistes a Lledoners
Madrid

El Suprem comunica als presos de Soto del Real l'inici del judici el dia 12

Es dona per fet que es desestimaran els recursos de les defenses que demanaven que s'ajornés tres setmanes per estudiar les proves

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha comunicat als líders independentistes empresonats a Soto del Real que els cita per anar a judici el dia 12. D'aquesta manera confirma que dimarts que començarà el judici del procés a Madrid.

Es dona per fet, doncs, que es desestimaria el recurs que les defenses de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull havien presentat, demanant la suspensió del judici durant tres setmanes, per tenir prou temps per estudiar les proves i que no es vulnerés el dret de defensa.

Les defenses d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell també ho havien reclamat.


El Suprem rebutja que Marchena es reuneixi amb els observadors

La sala del Suprem que jutjarà els líders independentistes ha rebutjat aquest dimecres que el seu president, Manuel Marchena, es reuneixei amb la plataforma d'observadors International Trial Watch-Catalan Referendum Case (ITW, creada expressament per al judici. 

La plataforma ha explicat que, el dia 12, els observadors Dominique Nogueres, Claire Dujardin, Fabio Marcelli, Frederic Ureel i Javier Pérez Royo "seran a la porta del Suprem" quan comenci el judici "per poder realitzar la seva feina": 

 

International Trial Watch durant l'acte en què van demanar cinc seients al judici del procés

El col·lectiu havia demanat la reunió amb Marchena després que els van denegar poder ser a la vista oral, és a dir, al judici.

ITW volia traslladar al president de la sala i del tribunal la necessitat que es reservés espai per als observadors internacionals i la seva "independència i autonomia institucional, política i econòmica respecte de tot organisme".

El Suprem va desestimar la presència dels observadors "in situ" amb l'argument que el judici es transmetrà en directe i per "streaming" des de la pàgina del Poder Judicial i que, per tant, "tot ciutadà que vulgui convertir-se en 'observador' podrà fer-ho". La plataforma havia demanar tenir cinc seients

ARXIVAT A:
Judici procésGovern empresonatOriol JunquerasJosep RullJordi TurullCarme ForcadellDolors BassaJordi CuixartJordi SànchezRaül RomevaJoaquim Forn
Anar al contingut