Reproducció de l'autocar que ha portat els presos
Reproducció de l'autocar que ha portat els presos

Trasllat en una presó sobre rodes amb 14 cel·les d'un metre d'ample i 1,60 d'alt

Cada cel·la té un seient rígid, amb una càmera i un micròfon perquè els carcellers controlin els presos

RedaccióActualitzat

El trasllat dels líders independentistes a presons de Madrid s'ha fet en un autocar de la Guàrdia Civil. És, de fet, una petita presó amb rodes dividida en 14 cel·les unipersonals. Al davant hi ha la cabina, amb monitors de les cel·les. Darrere, una sala de control des d'on es vigila a través de càmeres. I a baix hi ha la bodega amb les pertinences dels presos.

Les 14 cel·les són molt petites, com un lavabo d'avió. No poden portar-hi res. Hi ha una càmera i un micròfon a cada cel·la perquè els carcellers puguin controlar els presos en tot moment.

La mida real de la cel·la és de 90 centímetres per 100 de base i 1,60 d'alçada. A dins hi ha un seient rígid amb reposacaps i amb cinturons de seguretat que es descorden des d'un punt de control extern. Igual que la finestra, de vidre tintat, de 12 per 30 centímetres, que tampoc es pot obrir des de dins.

En aquestes cel·les, els líders independentistes hi han passat sis hores i mitja les dones i set hores i mitja els homes. Des de Catalunya fins a Alcalá-Meco i Soto del Real.

 

L'autocar de la Guàrdia Civil que ha portat els presos és com una petita presó amb rodes (EFE)

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésGovern empresonatGuàrdia CivilPolicialJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut