El Suprem cita 20 testimonis en dos dies, un cop hagin declarat Cuixart i Forcadell

La prova testifical al judici del procés arrencarà dimecres amb Roger Torrent, Artur Mas i Mariano Rajoy. Dijous serà el torn del lehendakari Urkullu i Ada Colau

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha citat fins a vint testimonis perquè declarin la setmana que ve en el judici del procés.

La prova testifical arrencarà dimecres, 27 de febrer, l'endemà que hagin declarat els dos processats que encara no ho han fet: el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

El Tribunal que presideix el jutge Marchena ha endarrerit un dia el començament d'aquesta prova davant la impossibilitat de complir els terminis previstos per a aquesta setmana.

La sala treballava amb la idea que ja s'haguessin acabat les declaracions dels dotze acusats, però la durada de l'interrogatori a Jordi Sànchez ha ajornat fins a la setmana que ve les declaracions de Cuixart i Forcadell.

 

Vint testimonis a mitja hora per cap

Amb aquest canvi en el cronograma de la sala, els primers testimonis no compareixeran fins dimecres. El Suprem n'ha citat 20 per a la setmana que ve, 10 dimecres i 10 dijous, amb la previsió que s'hi estiguin només 30 minuts cadascun.

El primer a comparèixer, dimecres al matí, serà el diputat d'ERC Joan Tardà. El seguiran el president del Parlament, Roger Torrent, l'expresident de la Generalitat Artur Mas i l'exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría.

 

La testifical del dimecres al matí la tancarà l'exministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, un testimoni clau pel que fa al delicte de malversació que s'imputa als acusats.

Abans del referèndum de l'1-O, Montoro havia assumit el control de les finances de la Generalitat, i després de la consulta admetia que no tenia proves que s'hagués pagat amb diners públics.

Les declaracions de testimonis de la tarda començaran amb un plat fort: l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, el responsable màxim de l'operatiu per intentar frenar el referèndum i de l'aplicació del 155 a Catalunya.

 

La jornada es tancarà amb quatre testimonis catalans, polítics i expolítics: Marta Pascal, del PDeCAT, l'exconsellera Núria de Gispert i els exdiputats de la CUP Eulàlia Reguant i Antonio Baños.

La jornada de dijous es presenta igualment intensa. S'obrirà amb el testimoni del lehendakari Iñigo Urkullu, a qui seguiran el diputat d'ERC Gabriel Rufián, l'exdiputat al Parlament Albano Dante Fachin, l'expresident del Parlament Ernest Benach i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

 

La tarda de dijous es veurà el pas per la sala del Suprem de l'exministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido, de l'exdiputat dels comuns Xavier Domènech i de tres alts càrrecs de la Generalitat: Josep Ginesta, Francesc Iglesias i Adrià Comella.

 

ARXIVAT A:
Judici procésTribunal Suprem Mariano RajoyArtur MasAda Colau
Anar al contingut