José Ramón Gómez Besteiro, secretari general del PSOE gallec
José Ramón Gómez Besteiro, secretari general del PSOE gallec
A Corunya

El socialista Besteiro renuncia a ser candidat a la Xunta per la investigació de l'"operació Pulpo"

José Ramón Gómez Besteiro ha renunciat perquè és investigat per sis nous delictes en el marc de l'anomenada "operació Pulpo"

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE gallec, José Ramón Gómez Besteiro, ha renunciat a ser el candidat a la Xunta de Galícia en les pròximes eleccions: està investigat per sis delictes en el marc de l'anomenada "operació Pulpo".

El secretari general del PSG, José Ramón Gómez Besteiro, ha renunciat a ser el candidat a la Xunta de Galícia en les pròximes eleccions que s'han de fer el 20 de novembre, si no s'avancen.

Gómez Besteiro, que ha reunit d'urgència aquesta tarda l'executiva del Partit Socialista de Galícia, es manté, però, en el càrrec de secretari general.

Això, després que aquest divendres es va saber que se l'està investigant per sis delictes més en el marc de l'anomenada "Operació Pulpo".

Entre els presumptes delictes hi ha suborn, prevaricació, tràfic d'influències, frau a les administracions públiques, frau de subvencions i malversació de fons públics.

També l'investiguen en una altra causa, el "cas Garañón", per delictes semblants. La renúncia de Besteiro respon al pacte firmat pel PSOE i Ciutadans, en què les dues forces es van comprometre a no presentar cap candidat investigat per delictes de corrupció.

Anar al contingut