José Ramón Gómez Besteiro, secretari general del PSG
José Ramón Gómez Besteiro, secretari general del PSG
Lugo

José Ramón Gómez Besteiro, secretari general del PSG, investigat per sis delictes en l'"operació Pulpo"

Besteiro ha de declarar com a presumpte autor dels delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències, frau a les administracions públiques, frau de subvencions i malversació de cabals públics

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSG, José Ramón Gómez Besteiro, ha de declarar en l'anomenada "operació Pulpo" com a presumpte autor dels delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències, frau a les administracions públiques, frau de subvencions i malversació de cabals públics.

La declaració serà l'11 de maig, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia. Les actuacions d'aquesta causa van començar l'11 de juny del 2013 i s'investiguen presumptes irregularitats relacionades amb la gestió del programa "KM0" que van denunciar unes treballadores, que també van interposar denúncia per assetjament contra el cap del servei de Protocol.

Així mateix, s'investiguen presumptes adjudicacions il·lícites per afavorir a determinats grups empresarials, entre aquests Monbus, i la concessió suposadament fraudulenta de subvencions.

També s'investiga el pagament, per part de la Diputació, amb inclusió en les denominades "despeses socials", de quantitats destinades a ajudes mèdiques, viatges i menjars.

Anar al contingut