El risc de brots de Covid a Catalunya: les regions sanitàries, gràfic a gràfic

El risc de brots de Covid a Catalunya: les regions sanitàries, gràfic a gràfic

El risc de brots de Covid a Catalunya: les regions sanitàries, gràfic a gràfic

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Un dels indicadors que determinen la gravetat de la situació és la incidència de casos nous per cada 100.000 habitants, que a la regió sanitària de Lleida és 10 vegades superior a la mitjana de Catalunya. Concretament a Lleida es registren 415 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la mitjana a Catalunya és de 43 dels últims 14 dies.

Amb les dades a la mà, els números són clars. Corba cap amunt i molt vermella en l'indicador del risc de brots a la regió de Lleida que, des de fa un mes, puja cada dia.

El color vermell vol dir que hi ha transmissió comunitària i que el control no es pot fer únicament aïllant els positius i els seus contactes, sinó que calen mesures extraordinàries.  

 

I l'altre focus que preocupa és el de l'Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat del país i justament al barri amb més densitat de població. Des de la setmana de Sant Joan, amb la represa, els contagis han tornat a créixer, i s'ha capgirat la tendència anterior a la baixa.

Però el que més ens ha de posar en alerta és que aquesta última setmana els casos s'han triplicat i s'han registrat més de 200 positius nous en 7 dies.

 

Amb la fi del confinament i l'augment de la mobilitat els brots eren esperables. I en especial, en una àrea tan densa i amb tanta mobilitat com l'Hospitalet.

Al gràfic de risc dels brots a la regió Metropolitana Sud la línia ja està en la zona groga, més a prop del vermell que del verd.

 

Però també a la ciutat de Barcelona el risc ha augmentat i està en aquesta zona ataronjada.

 

Altres cops hi ha hagut zones de Catalunya en aquesta zona groga i s'ha aconseguit controlar els brots. La mateixa Barcelona hi va estar fa dos mesos. Precisament aquí, la línia groga ara es deu a una acumulació anòmala de 260 PCR positius en un sol dia, el 10 de juliol.

 

L'índex de risc de brot a la regió de l'Alt Pirineu i Aran es veu en vermell per un brot d'una trentena de persones de fa uns dies. Tot i que la gràfica mostra una forta pujada, el brot i la seva traçabilitat estan controlats.

 


Tarragona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central, Girona i Metropolitana Nord, lluny del vermell

Les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central i Tarragona són les que menys risc de brot tenen a dia d'avui. Girona, tot i que està en groc en el següent gràfic, està encara molt a prop del verd.

 

A la regió de la Catalunya Central, tot i que l'índex de risc havia pujat considerablement a principis de juliol, ara les dades indiquen es troba en una situació propera al verd.

 

Tarragona i Terres de l'Ebre són les regions que es troben més lluny de la zona d'alerta, tal com indiquen les dades el 13 de juliol.

 
 

La regió Metropolitana Nord de Barcelona també indica que el risc de brot, ara per ara, és lluny.

 

Però els números per si mateixos no ho diuen tot per saber si estem més a prop o més lluny d'un altre confinament, depèn de si els brots estan localitzats en un lloc concret o si són més dispersos.

La part positiva és que la capacitat dels hospitals per atendre els malalts, de moment, és bona.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut