El Ricoh guanya a la pista del Pamesa en el debut d'Óscar Quintana a la banqueta (81-87)

El Ricoh Manresa ha sumat una victòria importantíssima a la difícil pista del Pamesa València per 81-87 en el debut d'Óscar Quintana a la banqueta. Els manresans han fet un partit molt seriós contra un dels equips més en forma de la Lliga ACB i han trencat una ratxa de vuit derrotes consecutives. Tot i la victòria, el Ricoh Manresa continuarà com a cuer en solitari, però està molt més a prop de la permanència i pot mirar el futur amb més optimisme. Albert Oliver, amb 23 punts, ha estat el màxim anotador del partit.

El Ricoh Manresa ha sortit a la pista de la Font de Sant Lluís de València mentalitzat de la importància de la victòria en el debut d'Óscar Quintana a la banqueta, contra un Pamesa en ratxa i dirigit per un vell conegut, Ricard Casas, exentrenador dels manresans la temporada passada. El primer quart ha estat molt igualat i s'ha arribat al final amb un ajustat 27-26 favorable als locals. Però en l'inici del segon període, el Ricoh ha estat gairebé cinc minuts sense anotar i el Pamesa ho ha aprofitat per agafar un mínim avantatge gràcies al seu domini en el rebot i al trident ofensiu format per Dikoudis, Miralles i Stepp, que han anotat més del 50% dels punts del seu equip. Tot i un desastrós 1/12 en triples, el Ricoh ha arribat al descans amb només cinc punts per sota (44-39), amb Laviña i Oliver com a jugadors més encertats. La igualtat ha continuat en el tercer quart, tot i que els manresans sempre han anat per sota en el marcador, però amb les opcions de victòria intactes. I en el període final ha sorgit la figura de Rodney White. El nord-americà, la gran esperança per evitar el descens a la LEB, ha començat a entrar en el partit després d'una primera part desastrosa i amb un triple ha donat la màxima diferència a favor dels manresans (63-69), a sis minuts del final. Però el Pamesa no ha donat el seu braç a tórcer i l'emoció s'ha mantingut fins als últims segons. El Ricoh ha mantingut la sang freda tot i la importància del matx i s'ha emportat un triomf vital per 81-87 gràcies a l'encert en els tirs lliures i a un Albert Oliver excepcional, que ha acabat com a màxim anotador del partit amb 23 punts. Amb aquesta victòria, els manresans han trencat una ratxa de vuit derrotes consecutives i, malgrat que seguiran una jornada més com a cuers, ara poden veure el futur amb més optimisme.