Barcelona

El PSC minimitza la pèrdua de pes al govern espanyol i Mas diu que "els han escombrat"

El PSC ha perdut pes en el nou govern espanyol, ja que passa de tenir dos ministres a mantenir només la titular de Defensa, Carme Chacón. Els socialistes catalans han rebut la decisió de Zapatero amb resignació, després de la sortida del ministre de Treball i exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho, tal com estava anunciat, per passar a dedicar-se de ple a la campanya de les catalanes, el 28 de novembre. La resta de formacions catalanes també han valorat la remodelació. CiU considera que els canvis "són en clau interna del PSOE" i que no trauran Espanya de la crisi. ERC creu que els canvis "redueixen a gairebé el ridícul la presència del PSC al govern central". I el PP diu que qui hauria de marxar és Zapatero.

Actualitzat
El PSC ha tret importància al fet que, amb la marxa de Celestino Corbacho, els socialistes catalans perden pes dins l'executiu de Zapatero.

Miquel Iceta, número 2 del PSC, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que encara que hauriem estat "molt contents" si Zapatero hagués triat algú del PSC, "si no l'ha escollit no és que estiguem tristos, perquè nosaltres en el govern tenim una presència molt qualificada, que és la de Carme Chacón".

Iceta ha insistit que el que "més ens interessava ara no és dir 'Ens han posat un ministre català de Medi Marí' sinó un magnífic govern per afrontar el final de la legislatura".

El president de la Generalitat, José Montilla, també ha valorat la remodelació de Zapatero assegurant que el que l'interessa és que l'executiu tingui "plena forma i estigui compromès". Montilla s'ha mostrat satisfet perquè la reestructuració va encaminada a superar les dificultats econòmiques.

Els altres partits catalans són pessimistes

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que els canvis no serviran per reconduir la situació econòmica ni treure Espanya de la crisi. Duran i Lleida creu que les modificacions es fan més per motius de partit que no pas d'estat. L'objectiu és, segons Duran i Lleida, "situar el PSOE en una posició diferent de l'actual, que està molt devaluada".

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha declarat a Catalunya Ràdio que "no se sap on es va i que, per moltes persones que s'hi vulgui posar, el canvi no hi serà". Puigcercós ha afegit que els canvis són una mala notícia per al PSC perquè "redueix a gairebé el ridícul" la seva presència al govern espanyol.

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha comentat que el canvi que reclamen els ciutadans és un altre i és "la substitució del mateix president Zapatero". Camacho ha demanat que "Zapatero se'n vagi d'aquest govern perquè el que està portant és més crisi, més atur i més endeutament a Catalunya i a Espanya".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut