Barcelona

El PSC considera que la sentència de l'Estatut no tanca cap porta i descarta eleccions anticipades

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que la sentència sobre l'Estatut del Constitucional no tanca cap camí i no creu que sigui el moment de convocar eleccions anticipades. Ho ha dit en la compareixença que ha fet aquest migidia i en la qual ha defensat els pronunciaments dels dirigents del PSOE. Iceta considera que els socialistes espanyols mantenen el compromís de desenvolupar l'Estatut de Catalunya i ha defensat la via política per trobar solucions en aquest nou escenari.

Actualitzat
El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, creu que la sentència del Tribunal Constitucional no tanca cap porta i en la seva compareixença aquest migdia ha volgut deixar clar el compromís del seu partit amb l'Estatut refrendat pel poble català. "Volem l'Estatut, tot l'Estatut, i el desenvolupament ple de tot l'Estatut", ha indicat Iceta, que ha afegit que "faran política per aconseguir-ho", sense donar cap més concrecció respecte a les mesures polítiques que es podrien iniciar a partir d'ara.

Iceta també ha defensat el PSOE i el pronunciament dels seus dirigents després que el Constitucional dictés sentència. El viceprimer secretari del PSC considera que els socialistes espanyols continuen compromesos amb el desenvolupament de l'Estatut.

Declaracions d'Iceta a "Els matins"

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha evitat utilitzar les paraules "fracàs" o les expressions "tocat de mort" per valorar la sentència del TC sobre l'Estatut i ha preferit qualificar-ho en termes menys catastrofistes, com ara "un entrebanc" o "un obstacle".

Iceta ha dit avui a "Els matins" de TV3 que "l'Estatut ha estat declarat constitucional i l'hem de defensar". Pel dirigent socialista, aquesta defensa s'ha de fer amb unitat i, "des de la intel·ligència política".

En aquesta primera valoració, el viceprimer secretari del PSC també ha volgut subratllar que, per ell, aquesta sentència és "un fracàs del PP".
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut