James Crumbley ha estat considerat responsable d'haver ignorat els problemes del seu fill i haver-li comprat una pistola (Reuters)

El primer pare condemnat per la matança del fill menor als EUA s'enfronta a 15 anys de presó

L'adolescent va matar quatre companys d'institut després que els pares li compressin una pistola, i fa un mes, en un veredicte històric, la mare de l'adolescent també va ser declarada culpable d'homicidi involuntari

RedaccióActualitzat

Un jurat de Michigan, als Estats Units, ha condemnat per homicidi involuntari el pare d'un adolescent que fa dos anys va matar quatre companys de classe i en va ferir sis més a trets en un institut, a prop de Detroit.

Els fiscals han considerat que ell i la seva dona són responsables d'haver comprat una pistola al fill i d'haver ignorat els problemes i les advertències i clars senyals de violència del menor, que tenia 15 anys quan va cometre els assassinats.

Fa un mes, la mare del noi també va ser declarada culpable d'homicidi involuntari, un càrrec que pot implicar fins a 15 anys de presó.

James Crumbley i Jennifer Crumbley, que van fugir després del crim comès pel seu fill i van acabar sent detinguts per la policia, s'han enfrontat ara, per separat, a quatre càrrecs d'homicidi involuntari, un per cadascuna de les víctimes mortals del tiroteig, el 30 de novembre del 2021.

Un moment del judici a James Crumbley, aquest dijous a l'estat de Michigan (Reuters)

El fill dels Crumbley, Ethan, va irrompre a la seva escola amb una pistola semiautomàtica que els seus pares li havien regalat una setmana abans. L'any 2022 es va declarar culpable de quatre càrrecs d'assassinat en primer grau i va ser condemnat a cadena perpètua sense llibertat condicional.

Els Estats Units, un país amb una violència armada persistent, han patit una sèrie de tirotejos escolars al llarg dels últims anys, sovint realitzats per alumnes o antics alumnes dels centres.

Els Crumbley han estat els primers pares acusats d'homicidi involuntari per una matança escolar feta per un fill. La sentència de tots dos es farà pública el 9 d'abril.

 

ARXIVAT A:
JudicialEstats Units
Anar al contingut