El PP perd 1 dels 3 escons: un exdirigent acusat d'abús sexual serà diputat independent

Daniel Serrano agafarà l'acta que ha deixat lliure Eva Parera malgrat que va dimitir de secretari general del partit en saber-se que l'estaven investigant

El Partit Popular es queda amb només dos diputats al Parlament. L'escó que ha deixat Eva Parera l'ocuparà el que va ser secretari general de la formació, Daniel Serrano.

Aquest divendres ha fet els tràmits per ser diputat, però va renunciar a tots els seus càrrecs al partit i es va donar de baixa en saber-se que el TSJC l'està investigant per un cas d'agressió sexual. Ara, doncs, serà un diputat independent dins del Grup Mixt.


Deia que hi renunciaria, segons el PP

Les eleccions del 14 de febrer del 2021 van deixar el partit amb tres representats. El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, i dues diputades independents, Lorena Roldán i Eva Parera.

Un any més tard, Lorena Roldán ja és afiliada al partit i Eva Parera ha renunciat a l'escó. La decisió la va prendre després de mesos de malestar entre el PP i la diputada per la nova formació que ha impulsat, Valents, amb la qual vol concórrer a les eleccions municipals.

La direcció confiava ara a recuperar el tercer escó per a algú amb sigles del PP com Eduardo Bolaños, cap de gabinet d'Alejandro Fernández.

Unes esperances que s'han frustrat ja que el número quatre de la llista, Daniel Serrano, ha decidit incorporar-se com a diputat no adscrit després d'haver-se donat de baixa del partit.

Daniel Serrano, exsecretari general dels populars, va renunciar als seus càrrecs dins del partit per estar imputat per un presumpte delicte d'agressió sexual a una companya del partit, tot i que va negar els fets.

L'exsecretari general del PP no formarà part del grup parlamentari d'Alejandro Fernández (Europa Press/David Zorrakino)

Des del PP asseguren --i així ho van explicar aleshores-- que havien pactat que no prendria possessió de l'acta si sortia escollit, i apunten a una estratègia de la seva defensa que ara vulgui ser diputat. Daniel Serrano ho nega i afegeix que la baixa del partit és temporal fins que es resolgui el seu cas.

Sigui com sigui, la situació deixa ara al PP amb només dos representats al Parlament.


Uns fets del 2016

Els fets que s'investiguen es remunten al 2016. La víctima va presentar la denúncia el 2019 en un jutjat d'instrucció, que es va inhibir el 2020 a favor del TSJC en ser l'acusat diputat al Parlament. Una condició que Serrano havia perdut els darrers mesos, i que recuperarà un cop formalitzat el seu retorn a la cambra catalana.

Daniel Serrano, que anava de número 4 a les llistes dels populars per Barcelona, va assegurar a través d'un comunicat el dia de la seva dimissió que els fets "són falsos" i que responen a una "extorsió basada en un xantatge en plena campanya electoral".

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaPPParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut