Madrid

El PP i Podem no recullen el guant de Sánchez i Rivera i insisteixen que no comptin amb ells

Cap de les dues formacions té la intenció de sumar-se al pacte ni de facilitar la investidura del líder socialista

RedaccióActualitzat

Ni el Partit Popular ni Podem no recullen el guant de Pedro Sánchez i d'Albert Rivera, que han ratificat l'acord per la investidura a què van arribar aquest dimarts els dos partits. Cap de les dues formacions té la intenció de sumar-se al pacte ni de facilitar la investidura del líder socialista.

Des del PP, el vicesecretari d'Organització, Fernando Martínez Maíllo, ha dit que l'acord és "un brindis al sol", un mer acte de "propaganda política" i un "engany manifest" als ciutadans. El dirigent del PP destaca que, davant dels que diuen que l'aritmètica no importa, en al·lusió a Sánchez, els números si tenen importància perquè la suma dels diputats socialistes i els ciutadans "no dóna" ni per aconseguir ni la investidura, ni la formació d'un govern ni la reforma de la Constitució. I ha avisat que no comptin amb el PP.

Podem també ha recordat al PSOE que no busquin la seva abstenció després del pacte amb Ciutadans. El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, no ha deixat marge per al dubte, quan ha dit "No participarem mai d'un acord amb Ciutadans. No busqueu la nostra abstenció perquè trobareu el 'no', no trobareu la nostra abstenció. Per nosaltres, Ciutadans té un programa econòmic i un programa social que en realitat està a la dreta del Partit Popular."

De moment, però, Podem manté les negociacions amb el PSOE per intentar construir, subratlla, una alternativa d'esquerres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut