Barcelona

En Comú Podem i Compromís tanquen les portes a qualsevol acord amb C's

"No participarem mai d'un acord amb Ciutadans", ha assegurat el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, a "El matí de Catalunya Ràdio"

RedaccióActualitzat

Podem no facilitarà la investidura de Pedro Sánchez després de l'acord de govern del PSOE i Ciutadans. En Comú Podem i Compromís, dues de les formacions de la coalició de Pablo Iglesias, tanquen qualsevol possibilitat d'entesa amb C's, i, per tant, Sánchez no tindria majoria per ser investit, si el PP tampoc opta per l'abstenció. El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, s'ha mostrat rotund en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio":

"No participarem mai d'un acord amb Ciutadans. No busqueu la nostra abstenció perquè trobareu el 'no', no trobareu la nostra abstenció. Per nosaltres, Ciutadans té un programa econòmic i un programa social que en realitat està a la dreta del Partit Popular."

Des de Compromís s'assegura també que no entraran de cap manera en un executiu on hi hagi Ciutadans. Joan Baldoví, el líder de la formació valenciana al Congrés, ha dit a "Els matins" de TV3 que no s'aixecaran de la taula de negociació fins al final:

"Jo no sé quin serà el govern. Però reitero: Compromís no estarà mai en un govern on hi hagi Ciutadans. I jo crec que explorar la possibilitat del govern que reuneix com a mínim 161 vots, està dins del nostre full de ruta (...) Ara toca intentar formar un govern de progrés, i en això estem, intentant arribar a una entesa amb totes les forces que puguem."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut