Barcelona

El PP diu "no, no i no" a l'oferta de Puigdemont de pactar el referèndum

Llanos de Luna avisa que el futur de Catalunya depèn de tots els espanyols

RedaccióActualitzat

Rebuig taxatiu del PP a l'oferta del president Puigdemont de pactar la data i la pregunta del referèndum sobre la independència de Catalunya. "No, no i no" ha estat la resposta del vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, després de la reunió del comitè de direcció del PP, que ha presidit Mariano Rajoy.

"El PP seguirà defensant la legalitat sense estridències i amb absoluta fermesa", ha afirmat Casado, que ha advertit que "cap ideologia justificarà que s'incompleixi la llei".

Llanos de Luna avisa que el futur de Catalunya depèn de tots els espanyols

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, adverteix que el futur polític de Catalunya és cosa de tots els espanyols. La delegada ha presidit a Barcelona l'acte commemoratiu del 12 d'octubre a la delegació del govern espanyol. Llanos de Luna ha centrat una part important del discurs en el procés independentista. Ha remarcat que Espanya es caracteritza per la unió de cultures i ha avisat que, si es fa un referèndum a Catalunya, tots els espanyols estan cridats a votar:

"Cadascun de nosaltres té dret a decidir sobre el nostre futur; cadascun de nosaltres, sense diferències ni discriminacions. Aquí resideix també la grandesa de la nostra nació, una nació en la qual ningú pot decidir per tots."

L'acte oficial de la Hispanitat de dimecres, 12 d'octubre, ha comptat amb pocs polítics catalans de primera fila. Entre els assistents hi havia el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz; el diputat de Ciutadans al Parlament Jean Castel, i el vicepresident de Societat Civil Catalana, José Domingo. També hi han estat presents el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut