Façana de l'Ajuntament de Cabrils. (Foto: Google Maps)
El ple de Cabrils va aprovar el 27 de març cedir les dades del cens per a la consulta. (Foto: Google Maps)
Cabrils

El PP de Cabrils trenca el pacte amb CiU després de l'acord municipal per cedir les dades del padró per a la consulta

La regidora Maria Carme Torres marxa per la polèmica cessió del padró per la consulta i acusa el govern municipal d'actuar fora de la llei.

RedaccióActualitzat

La decisió de l'Ajuntament de Cabrils de cedir les dades del padró per a la celebració de la consulta del 9 de novembre no només ha acabat als jutjats sinó que també ha trencat el govern municipal. La regidora del PP que donava suport a la majoria de CiU ha anunciat que passarà a l'oposició.

El PP va anunciar el trencament aquest divendres, hores després de saber-se que un jutjat de Barcelona suspenia cautelarment l'acord del ple que apostava per col·laborar amb l'organització de la consulta. La tinent d'alcalde de Cultura, Turisme i Promoció Econòmica, Maria Carme Torres, afirma que "l'alcaldessa està cometen una il·legalitat, i ho sap, i el Partit Popular no pot formar part d'un govern que no compleix les lleis".

"Pressions del partit de Madrid"

Per la seva banda, l'alcaldessa Lina Morales diu que l'acord és legal i que va demanar el vistiplau de l'autoritat catalana de protecció de dades. "Nosaltres no hem entregat el padró", assegura, "només diem que si la consulta es fa en el seu marc legal i la Generalitat ens el demana, li donaríem. És una declaració d'intencions". Pel que fa a les reaccions del Parit Popular, creu que "tard o d'hora això havia de passar, acostant-nos al 9 de novembre. Ara que aquest tema és tant mediàtic, entenc que hagin tingut pressions del partit de Madrid".

Aquest fet, però, no és l'únic que ha enterbolit les relacions entre el PP i CiU a Cabrils. També hi ha hagut tensions al voltant d'altres qüestions identitàries, com la Llei de Banderes.

La marxa de Torres deixa l'equip de govern en minoria, amb els cinc regidors de CiU i una exmembre del PP que es manté a l'executiu com a regidora no adscrita des de fa un any i mig. El ple municipal està format per un total de tretze regidors.

Anar al contingut