José María Beneyto en una imatge d'arxiu.
José María Beneyto és portaveu del PP a la Comissió d'Exteriors del Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

El portaveu d'Exteriors del PP no descarta una intervenció però assegura que no seria l'apocalipsi

El portaveu d'Exteriors del PP, José María Beneyto, no descarta que hi hagi una intervenció a Espanya. Diu que no seria tan terrible. Assegura que tocaria revisar l'estat autonòmic perquè "és car".

RedaccióActualitzat
El Partit Popular té clar que no ens dirigim cap a l'apocalipsi. Després que el president espanyol, Mariano Rajoy, va dir a Sitges que no estem assistint a la vigília de l'apocalipsi, el portaveu del PP a la Comissió d'Afers Exteriors al Congrés, José María Beneyto, ha afegit que, fins i tot en el cas d'una intervenció europea, Espanya no viurà l'apocalipsi.

José María Beneyto argumenta que una intervenció econòmica és un escenari que "no cal excloure", però puntualitza que no seria tan terrible. Segons aquest portaveu del PP, si Europa intervé Espany serà un "cert cop" per a la projecció exterior de l'estat, però no l'"apocalipsi" per al país.

En una entrevista a EFE, Beneyto es fixa en Irlanda i Portugal per defensar la seva tesi. Recorda que, a diferència de Grècia, aquests dos països han estat intervinguts sense que s'hagi produït cap col·lapse.

Tot i això, Beneyto reconeix que l'escenari obligaria a adoptar mesures dràstiques. Posa d'exemple abaixar el sou dels funcionaris i les pensions i centra la mirada en l'estat autonòmic. Diu que s'hauria de revisar, perquè "és car".

El portaveu admet que una hipotètica intervenció obligaria el govern espanyola a creuar "una sèrie de línies vermelles de l'estat del benestar i de l'estructura constitucional", que, diu, s'han evitat traspassar fins ara.

Beneyto també reconeix que des del punt de vista de la imatge d'Espanya a l'exterior i de la seva credibilitat, la intervenció seria una "mala notícia".

Malgrat les seves paraules, el portaveu d'Exteriors també mostra punts en contra de la intervenció. Beneyto creu que "un empitjorament de la situació dels països del sud posaria en greu risc la zona euro i el projecte de la UE". Assegura que "això no interessa a ningú, de manera que necessites solucions conjuntes".

Beneyto ha lamentat que tota l'atenció sobre Espanya estigui centrada en l'actual context econòmic i en l'evolució de la prima de risc, que aquesta setmana ha batut el rècord superant els 540 punts. Afirma: "S'ha de sortir d'això, perquè, si no, pararem bojos".
Anar al contingut