El paracaigudista que portava la bandera del 12-O topa amb un fanal i hi queda penjat

Nou incident amb la bandera espanyol en un acte militar aquest 2019

RedaccióActualitzat

La desfilada militar del 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, a Madrid ha deixat una anècdota que s'ha convertit en la imatge del dia. El paracaigudista encarregat de portar la bandera de la desfilada ha tingut un accident lleu i ha quedat penjat d'un fanal.

El paracaigudista de la Bripac --la Brigada Paracaigudista de l'Exèrcit de Terra espanyol-- portava una gran bandera espanyola que onejava pel cel, però quan s'apropava al passeig de la Castellana ha calculat malament i ha topat amb un fanal. El soldat ha quedat enganxat i no podia baixar. La seva principal preocupació, però, ha estat desfer-se de la bandera perquè pogués continuar l'acte:

 

Durant els més de dos minuts que ha trigat a deixar anar la bandera, la família reial ha observat l'acció amb cara de preocupació, en especial el rei Felip VI. Finalment, el rei, alhora que tot el públic, ha començat a aplaudir per treure ferro i tensió al moment.

 

 

La desfilada ha continuat amb el paracaigudista, el caporal Luis Fernando Pozo, penjat al fanal. Al cap de dos minuts, l'han pogut baixar. L'home, visiblement emprenyat, sembla que no s'ha fet res.

 

 

El Ministeri de Defensa ha informat que l'home no ha tingut cap lesió i que els reis han preguntat per ell durant la desfilada. Cap al final de l'acte, els dos paracaigustes que han saltat han pogut saludar les autoritats. El caporal Pozo, visiblement emocionat, ha rebut els ànims dels reis i també dels membres del govern de Pedro Sánchez:

 

 

Segons Defensa, el caporal té una llarga trajectòria amb més de 600 salts en paracaigudes.

 

Segon incident en un any

L'incident recorda el d'aquest mes de maig, en el Dia de les Forces Armades, quan el rei va fer un gest d'enuig per la hissada amb problemes de la bandera espanyola. Llavors, la bandera no va pujar enganxada al pal i el monarca va fer evident el seu enuig.

ARXIVAT A:
12-OMonarquiaBorbons
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut