Una pàgina del MNAC a l'Art Project de Google
El MNAC ja és a l'Art Project de Google
Barcelona

El Museu Nacional posa en marxa un projecte de col·laboració amb Amical Viquipèdia amb la figura d'un viquipedista resident

En el marc de MuseumNext, el congrés internacional sobre museus i noves tecnologies que es fa a Barcelona, el MNAC ha anunciat l'inici d'un projecte a la Viquipèdia amb l'objectiu d'obrir el museu a la societat.

RedaccióActualitzat
El Viquiprojecte MNAC s'emmarca dins dels procés d'internacionalització del museu. Pretén posar en valor el museu i la seva col·lecció mitjançant l'enciclopèdia en línia Viquipèdia, en diversos idiomes. D'aquesta manera millorarà la presència a la xarxa tant del MNAC com de l'art català i els seus artistes més representatius.

Viquipèdia -l'enciclopèdia lliure- s'està convertint en l'enciclopèdia familiar del segle XXI, és una de les cinc webs més visitades del món i sovint és el primer resultat de cerca que ofereixen els cercadors com Google. Per tant, es vol sumar el coneixement expert dels museus amb el potencial de difusió de la Viquipèdia, per oferir continguts al màxim d'usuaris i amb la millor qualitat possible.

Els propers mesos, el viquipedista Àlex Hinojo, ambaixador cultural de la Fundació Wikimedia i membre d'Amical Viquipèdia, l'associació que promou la Viquipèdia en català farà de viquipedista resident al Museu Nacional d'Art de Catalunya. La tasca del resident serà la d'establir una relació entre el Museu i la comunitat viquipedista local, a través de diferents activitats. Es faran tallers de presentació, Viquimaratons d'edició a Viquipèdia i col·laboracions amb estudiants universitaris.

El director del MNAC, Pepe Serra, ha explicat que "el museu té l'obligació de contextualitzar la seva col·lecció, fer-la més social i relacionar-la amb la d'altres centres, donant visibilitat i retornant a la societat el coneixement que es genera dins de la institució".

Una de les moltes maneres de fer-ho és traslladant aquest coneixement a la Viquipèdia. La Viquipèdia, en català, rep uns 28 milions de visites al mes, i el conjunt total de viquipèdies uns 10 milions de visites cada hora.
Anar al contingut